keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Reissujen vuosi 2017

Noniin, se olis sitten vuosikatsauksen aika. Vuosi 2018 on alkanu kiireisesti. Oli muuttohommaa ja koulukin taas pyörähti käyntiin. Nyt on hetki aikaa paneutuu edelliseen vuoteen. Aloitetaan kauden aloituksesta. Kausi pyörähti käyntiin Gotlannissa maaliskuun lopulla. Jo sitä ennen olis ollu mahiksia käydä koluamassa esim Helsingin rantoja, mut mä kelasin et panttaan kalastushimojani ja päästän ne valloilleen vasta ekalla isommalla reissulla. Tää reissu Gotlantiin oli jo kolmas. Sama posse kun kahdella edellisellä reissulla, Hanna, Viljami ja Juuso. Geelle on aina mukava mennä. En tiiä mikä siinä paikassa kiehtoo. Siellä on vaan hyvä olla. Tällä reissulla mulla oli vielä jotenkin ihan uudenlainen se hyvä olo. Nautin koko sydämmestäni siellä vietetystä viikosta. Fiilis oli jotenkin tosi rento. Olisin voinu vaikka jäädä sinne. Kalojakin tuli. Ei ihan niin hullua tykitystä kun edellisella reissulla, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Ainakin itse olin kovin tyytyväinen reissuun kokonaisuutena. Ihana Gotlanti, nähdään taas.






Vuoden toisella reissulla lähdettiin uudestaan Ruotsiin. Railakkaan laivamatkan ja väsähtäneen automatkan jälkeen löydettiin ittemme toistamiseen Mörrumilta. Yheksän hengen lössi, primetime, muutenkin paljon porukkaa joella. Joki ihan kuiva... :D Sillälailla. Kalastuksellisesti reissu oli aika perseestä, mut muuten oli kyllä hauskaa. Mörrum on vielä kokonaan kokematta normaaleissa olosuhteissa. Myös edellisen vuoden reissulla vesi oli vähissä, mut ei kyl lähellekkään sitä luokkaa mitä nyt. Nätti paikkahan se Mörrumi kuitenkin on, ei siitä mihkään pääse.





Kevät & alku kesä meni ihan kotimaassa. Kävin itekseni VKK:lla jahtaamassa toutaimia ja Juuson kanssa käytiin Lohenrenkaalla kelluskelemassa. Käytiin myös kääntymässä Tainionvirralla lirkkimässä taimenia.




Kesän odotetuin reissu starttasi heinäkuun alussa. Sitä ennen olin paiskinu hulluna töitä. Oli aika siisti fiilis heittää hanskat tiskiin sillä fiiliksellä, et koko kesänä ei tarvii enää tehdä kauheesti töitä. Mä olin sumplinu asiani niin, et kovasti oli haaveissa pitää paras kalastuskesä koskaan. Lähettiin heinäkuun tokalla viikolla Juuson lohilomalle Norjaan. Voisin väittää, et se oli paras Norjan reissu mitä ollaan koskaan tehty. Kaikissa on omat siistit juttunsa ja muistonsa, mut nyt tuli kyllä kärkisija. vähän niinku keväisellä Gotlannin reissulla, fiilis oli vaan jotenkin todella hyvä kaikinpuolin. Mulle reissun ekat päivät oli aika kovia. Heti ekana iltana eka kala, toisena toinen ja sillon meni enkatkin rikki, 95cm. Olisko kohta metri rikki? Myös Juuso rikkoi enkat lohiloman aikana, 108cm. Nyt kun näitä kuvia kattoo ja fiilistelee muistoja, tulee ihan hirvee reissukuume. Lohi, tuo paras kala...





Heinäkuun lopulla lähdettiin Juuson kans uudestaan Norjaa kohti. Ekalle reissulle oli sellanen suunnitelma, et oltais kierretty enemmänkin Norjaa ja käyty useemmassa paikassa, mut olosuhteiden ollessa vähän niin ja näin, päätettiin skippaa muut suunnitelmat ja pysytellä vaan yhdessä paikassa. Suunnitelmat Finnmarkista jäi sen verran kaihertaa mieltä, et pienen suostuttelun jälkeen sain Juuson pään käännettyy ja sitten oltiinkin taas Corollassa matkaamassa Suomen halki pohjoiseen. Viikko suunnilleen viikko kerettiin himassa viettää ennen tätä reissua. Ihan parasta. Edellisestä Finnmarkin reissusta oli vierähtäny muutama vuosi. Oli aika kivaa palata sinne, missä mä oon ekan lohireissuni tehny. Noh, jokihan oli ihan kuollut, mutta muuten oli kivaa. Reissu oli aika pikainen, vain viikon. Samaan syssyyn käytiin kalastaa myös mertsaria. Se oli tän reissun pelastus. Ihan törkeen hauskaa!

Elokuun alussa mentiin taas. Tällä kertaa muikkeliporukalla. Taisin olla kolme päivää reissujen jälkeen himassa. Sen verran, et just kerkeks purkaa vanhat kamat ja pakara rinkan kuosiin. Lähettiin Hannan, Veeran ja Nooran kanssa käsivarren erämaahan harjusjahtiin. En ollu hetkeen päässy kunnolla erämaahan. Edellisestä rinkkareissusta oli kulunu useempi vuosi ja sekin ihan perus vaellus, ilman kalakamoja. Nyt olikin sit rompetta niin paljon messissä, et rinkka painoi vähän reilun 30kg. Sitä vähän kuumottelin et miten jaksan, mut hyvinhän se meni. Kyllä siitä on vaan hyötyä et nostelee rautaa salilla ja pitää ittestään huolta. Viikon verran vietettiin leirielämää. Hyvä reissu jälleen.

Syksyllä tuli hengattua lähinnä Kymillä. Mulla alkoi koulu ja kalastuspäivät oli aika kortilla. Onneks oli monta hyvää reissua alla. Operaatio Kymiläinen ei edennyt taaskaan, yritys jatkuu siis edelleen. Kun virallinen kausi Kymillä loppui, jatkoin siellä hengaamista kuitenkin. Olin esimerkiks työharkassa Kymi Fishingillä muutaman päivän.

Loppuvuosi oli hiljaisempaa. Vaikka kesän reissut edelleen lämmitti mieltä, alkoi taas olla fiilis et jotain puuttuu. Vain muutamat mertsarireissut tuli heitettyy. Koulu vei syksyllä ison osan ajasta ja mielestä, et ei siihen vaan mahtunu enää mitään "ylimääräistä". Vaikka koulussa on ollu ihan kivaa, kyllä mä jo vähän odotan että se loppuu. Pääsee taas harrastaa omia juttuja enemmän ja muutenkin aikatauluttaa elämää uusiks. Tollanen perus toimistorytmi ei vaan sovi mulle. Liian sitovaa ja ahdistavaa. :D Ei oo enää onneks ihan tolkuttomasti jäljellä.

Vaikka loppuvuosi ei ollutkaan ihan parhaimmasta päästä, oli tää vuosi kokonaisuudessaan hyvä. En oo koskaan aikasemmin päässy tekee noin montaa pidempää reissua vuoteen. Reissua tuli tasaiseen tahtiin heti maaliskuulta alkaen. Kesästä kaavailin parasta kalastuskesää koskaan ja sitä se kyllä oli. Reissuja on vaikeeta laittaa mihinkään paremmuusjärkkään, eikä se oo tarkoituskaan koska kaikissa on aina jokin oma juttunsa. Tältä kesältä kuitenkin päällimmäisenä mielessä on eka Norjan reissu. Se oli kyllä niin siisti reissu. Vaikka meillä onkin nykyisin parisuhde muuttunut joksikin muuksi, toivon että hyviä reissuja tullaan edelleen tekemään yhdessä. :)

Tälle vuodelle ei oo vielä lyöty paljoo reissuja lukkoon. Yksi on varma, Gotlanti kutsuu jälleen. Ja onhan sitä varmasti pakko taas kesällä Norjaan lähtee. Muuten suunnitelmat on vielä auki. Kattellaan mitä vuosi tuo tullessaan. Nyt kuitenkin ekana koulu päätökseen. Alle puoli vuotta kesään, jeeee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti