torstai 25. kesäkuuta 2020

Itä-Suomessa

Keskikesää jo elellään. Juhannus tulee aina ihan puskista. Joko nyt? Alkukesän valoisat illat on tullu tappiinsa ja nyt suunta on taas pimeämpään... Noh, eipä masistella vielä. Juhannusviikko vietettiin Henen kanssa Itä-Suomessa. Karlssoneilla on mökki Rääkkylässä. Se toimi tukikohtana reilun viikon verran. Juhannus juhlittiin Joensuussa kavereiden kanssa. Kalassakin tuli käytyä. Mökkijärvellä (Orivedellä) pääs kalastaa haukee useampaan otteeseen. Käytiin myös Ruunaalla. Muita vaihtiksia kohteeksi oli Kerma tai Karvio. Viimeisin kaatui lupien puutteeseen ja Kerman kohdalla meni pupu pöksyyn, kun kuulin että kahlaaminen on siellä vähän hankalaa. Ruunaalle siis. 



En oo ennen käyny Itä-Suomen koskilla. Kerma ja Karvio olis ollu lyhyemmän matkan päässä Rääkkylästä, mut Ruunaa sopi parhaiten siihen, et myös Hene oli virpalla kalassa mukana. Ruunaa oli todella kaunis paikka. Itäinen Suomi on muutenkin luonnoltaan mun mielestä tosi hienoo aluetta. Ruunaalle istutetaan kirree, joka on taas kerran itelle asia joka ei oikein nappaa, mut siellä on myös alueita jonne istutuksia ei tehdä. Kalastettiin siellä. Oli oikeesti aika hauskaa kalastaa pitkästä aikaa koskella. Virta oli hienoo ja isoa. Heitto kulki ja streamerit ui mukavasti. Sain muutaman taimenen ja karkuutiin muutaman lisää. Tulin siihen tulokseen, et koskikalastus voi olla ihan kivaakin kunhan virta on tietynlaista ja sitä pääsee kalastamaan järjestelmällisesti edeten ja uittaen. :D 



Päivä oli tosi kuuma. Vesi tuntui vielä ihan ok lämpöiseltä, mut veikkaan et tais olla ihan vikat hetket kun viittii kalastaa... Kunnon kesäkelit on kivoja, mutta samalla myös turmiollisia. Se harmittaa. Tää reissu oli hieman erilainen mitä mulla yleensä kun Hene oli mukana. Ei toi ukkeli tietty ihan samalla mitalla jaksa painaa menee mitä mä. Olisin itte voinu kalastaa, vaikka koko yön. :D Kivaa oli kuitenkin yhessä olla mestoilla. Joskus näinkin, vaikka yleensä keskitytään ihan omiin harrastuksiimme. Vuoroin vieraissa. Saman viikon aikana myös mä olin ollu Henen tontilla, kun olin mukana käppäilemässä Carelia Golfissa. Myös Hene sai kalan Ruunaalta. Hauen. Ihan sitä ei oltu hakemassa, mut kala se on kuitenkin ja kiva oli nähä Henen innostunu ilme kun siiman päässä oli jotain.

Yötä oltiin Ruunaan retkeilykeskuksen pikkusessa aittamökissä. Ruunaalle olis kiva joskus mennä uudestaankin. Ei me keretty käydä kattomassa kun muutama paikka vain. Jokee olis riittäny koluttavaksi pidemmäksikin aikaa. Hieno alue. Seuraavana päivänä ajettiin Rääkkylän kautta takaisin kotiin. Itä-Suomessa vietetty reilu viikko teki hyvää. Kyllä tää pakkolomailu on niin hyvä juttu just nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti