keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Terveisit etelästä

Kevät alkaa saapua meijänkin leveyspiireille nyt kovaa vauhtia. Sesonki on loppunut pari viikkoa sitten ja Levi hiljentynyt täysin. Hiljainen aika on ihanaa. Talvi tuntui loputtomalta, mut sillein hyvällä tavalla. Siitä on ollut vähän vaikeeta päästää irti. Vappuna meillä tuli vuosi täyteen sirkkalaisina. Etelään ei ole ollut yhtään ikävä. Pohjoisessa on hyvä ihmisen olla. Nyt kuitenkin kirjoittelen tätä postausta Vantaalaisessa lähiössä. Tultiin siis etelässä käymään pitkästä aikaa. Otettiin to iltana yöjuna Kolarista, tultiin Helsinkiin ja mentiin viikonlopuksi Kotkaan avaamaan meijän kalastuskautta.  Meillä oli siellä kaveriporukalla pienimuotoiset haukikisat. En oo varmaan ikinä avannut kalastuskautta näin myöhään. Mut minkäs sille mahtaa kun kotoota lähdettäessä oli vielä kinokset ja järvet jäässä. Vaikee kuvitella, että sielläkin pitäis päästä avamaan kausi parin viikon päästä.    


Vietettiin Kotkassa vesillä pari päivää. Meitä oli kolme veneellistä porukkaa. Sekalaista sakkia virppojen ja perhojen kanssa. Meidän venekuntaan ei voittoa herunut, mutta siistiä oli kalastaa pitkästä aikaa. Kalat oli ihan kivasti purulla pe iltana, mutta lauantaina meno oli vähän toista. Nähtiin kaloja kyllä paljon perhojen perässä, mutta ei minkäänlaista kiinnostusta ottamaan. Muutama aika jees onnistuminen kuitenkin tuli yhdelle venekunnalle. Isoin 121senttiä! Harmi että sitä ei tullut livenä itse nähtyä, mutta jo kuvissa näytti ihan jäätävältä. Jaska, Miksu ja Miksa oli bongannu kalan kirkkaassa vedessä veneen vieressä pohjassa ja päässy seurailee sen liikkeitä. Äijät oli jo siinä vaiheessa huomannu, et nyt on iso kala kyseessä. Miksu ja Jaska ei kumpikaan ees suostunu heittää sille... Miksan piti sitten "uhrautua" ja sieltähän se sitten saatiin veneeseen asti. Tosi hieno kala. 

Kalastusta tälle reissulle kerkesi tulla nyt vain tuon Kotkan pyrähdyksen verran. Loppuaika meneekin kavereita ja sukulaisia moikkaillessa muuten. Kunhan meiltäkin päin jäät lähtee kunnolla niin olis tarkotus kokeilla hauenkalastusta lähivesillä. Kellurenkaan uusi ponttoonikin odottelee jo kotipuolessa Postissa.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti