keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Haaveilua

Pieta - Syksyä pukkaa. Loppukesä ja alkusyksy on tosi hyvää aikaa lähtee Lappiin. Mä oon monena vuonna ollu just näihin aikoihin Lapissa vaeltamassa. Tänä vuonna jäätiin Lapittomiksi. Nyyh. Meillä heräs Juuson kanssa kesällä idea, joka olis kiva toteuttaa joskus. Ehkä jo ens vuonna, tai ainakin siihen pyritään. Mietittiin, että olis upeeta lähtee Lappiin vähän pitemmäks aikaa. Esimerkiks vaikka kolmeksi viikoksi.
Reissu pitäis toteuttaa autolla ja se sisältäisi kalastusta, ehkä vaellusta. Kun olis tarpeeksi aikaa vois kierrellä monessa eri mestassa. Kuusamo, Saariselkä, Käsivarsi? Ja kaikkee siltä väliltä. Norjaankin olis siistii päästä. Sinne lähinnä fisustamaan. Juusokaan ei oo muutamaan vuoteen ollu siellä päin. Tänä vuonna olis ollu jo siistii lähtee, mut ei vaan pystyny. Kiitos intin ja sitä rataa. Alkuun olin sitä mieltä, et vaellusta pitäis olla paljon, mut nyt alankin kääntymään lähinnä sen kalastuksen puolelle...
Matka-aika olis suunnilleen se kolme viikkoa niinkun jo sanoin, mut ilman pahempia aikatauluja. Reissu vie mitä vie, mutta kolme viikkoa vois ottaa rakarajaksi. Etappeja pitäis kyllä vähän suunnitella, jonnekkin täytyy päästä pesemään pyykkiäkin jossain väleissä jos reissu on pitkä. Esimerkiks jos käy vaeltamassa, vaelluskamat olis ihan mukava saada puhtaaks. :D Muuten ne haisee ihan törkeeltä!
Alettiin miettimään myös kustannuksia. Matka ei tulis välttis ihan törkeen kalliiksi, kun esimerkiks nukkumisen voi hoitaa suurimmaksi osaksi teltassa. Jokunen yö olis kyllä kiva nukkuu jossain mökissä. Ruuat maksaa tietenkin jotain, mut kun tekee trangialla eikä osta Blåbandin kalleimpia expedition mealeja niin ei ne ihan hirveesti tulis maksamaan. Kalastaessa syötäis kalaa, jos niitä koukkuun napsahtaa ja on semmosia mitä voi ottaa. Bensat tietenkin vie suurimman osan rahoista. Siihen täytyis varmaan ihan säästää.
Autoilun kustannuksista päästääkin suurimpaan ongelmaan... Eihän meillä oo koko autoa. :D Se tarttis lainaa joltain ja voi olla vaikeeta saada autoo keneltäkään niin pitkäksi aikaa. Voi olla että tää auto-ongelma kaataa koko haaveet, mut voi siitä silti unelmoida. On käyny jopa mielessä, että ostettais oma auto. Se olis hyvä kun tarkotuksena olis muutenkin päästä vähän enemmän reissaamaan kalastuksen parissa, nyt kun Juuson inttikin alkaa olla ohi. Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti