tiistai 1. syyskuuta 2015

Bloggaajat Kuhmossa

Alkukesän Kuhmon KalaHässäkkä viikonlopun jälkeen kirjotin, että Kuhmosta jäi hyvä fiilis ja sinne olis kiva päästä joskus vielä takaisin. Vähän KalaHässäkän jälkeen kutsu kävi ja menneenä perjantaina pakkasin taas laukkuni ja lähdin pariksi päiväksi reissuun. Kuhmo on meiltä katsottuna vähän turhan kaukana pikaiselle reissulle, mutta onneks Suomen sisäisiä lentoja saa suht edullisesti välillä. Kesän alussa kun rahaakin oli vielä enemmän, bookkasin lennot Kajaaniin. Lensin ekaa kertaa yksin. Riemuidiootti vauhdissa. Viikonlopun reissu oli yhteistyökeikka. Mukana menossa myös Kajana Clubin Anni. Kutsu tuli Korhosen Janilta, joka järkkää Kuhmon seudulla erilaisia opastettuja kalareissuja. Myös Katria pyydettiin paikalle, mutta ei työkiireiden takia päässy paikalle. Jani ja Anni oli myöhään pe iltana vastassa mua Kajaanin kentällä, josta jatkettiin yhessä Kuhmoon.


Jani oli tehny meille viikonlopuksi tarkan suunnitelman. Tarkotuksena oli kiertää muutamassa eri kohteessa. Heti lauantaina aamulla aikaisin suunnattiin ekaan mestaan, Lentualle. Alkukesän tulvaan verrattuna paikka näytti aika erilaiselta. :D Ei menny kauaa kun sain ekan slaagin, kun perhon perässä molskahti taimen. Oho, toimintaa näin nopeesti! Eikä siitäkään menny kauaa kun alkoi tapahtua uusiks, tällä kertaa päästiin ihan loppuun asti. Mä oon välillä vähän hermorauniona kaloja väsyttäessä kun yritän saada ne ehkä vähän liian nopeesti haaviin. Kerrankin maltoin antaa kalan mennä sen mitä sen täytyi ja vasta sitten koppasin haaviin. "NAUTI!", Jani huuteli rannalta. Kannatti nauttia. Mittoihin oli vielä matkaa, mut ainakin mutta mä olin ihan fiilareissa tästäkin.

Mä painelin jo koskee vähän alemmas, Janin ja Annin jäädessä heittämään vielä niskaa. Myös Annilla alkoi tapahtua! Saatiin molemmat kalat ekan tunnin sisään. Aika siistiä. Varmaan oli opaskin aika tyytyväinen. Näiden kahden kalan lisäks aamuun sisälty useempi kunnon tärppi. Usein ärsyttää kun kalat ei jää kiinni, mut nyt fiilis oli niin korkeella aikaisemmista tapahtumista, että ei kyllä tuntunu missään. Aamupäivällä täyty pitää hetki breikkii ja syödä reissueväitä. Loppuaika Lentualla olikin sitten hiljaisempaa.Iltapäivällä tultiin kämpille syömään kunnolla. Majoitukset meille tarjos Hyvinvointi Sampo. Janin opaspalveluiden lisäksi, pakettiin saa myös majoituksen Hyvinvointi Sampon kautta. Sisältäen myös kaikki ruuat. Täällä järkättiin myös ihan hetki sitten naisten perhokalastuskurssi. Ens vuodelle tarjolla on naisille suunnattuja juttuja enemmänkin, jossa yhdistyy kalastus ja wellnesshommat. Mekin saatiin niistä maistiaisia. Oli luksusta käydä intensiivisen aamupäivän jälkeen HydroJet-hieronnassa. Sen jälkeen Jani kokkas meille kunnon mätöt.


Syömisen jälkeen oltiin taas reippaana matkassa. Uus paikka, uuden kuviot. Seuraava kohde oli Saunajoki. Jani kerto että mesta on aika vaihteleva. Joskus kalat nappaa helpommin ja välillä ei oikein millään. Nyt kävi jäkimmäinen vaihtoehto. Paikka oli kyllä hieno ja kalastus auringonlaskussa tunnelmallista.

Kun aurinko laski, tultiin taas Hyvinvointi Sampoon. Kello ei ollu kun reilun kymmenen, mutta tuntu että se olis ollu paaaljon enemmän. Käytiin Annin kanssa viel saunassa, mutta sitten paineltiin pehkuihin aika nopeesti. Meillä olis ollu mahdollisuus käydä vielä pulikoimassa terapia-altaassa, mut ei vaan millään enää pygenny. Fyysisesti rankka päivä, joka on vain hyvä asia. Pitkän päivän jälkeen uni tuli heti.

Sunnuntaina herättiin jälleen aikaisin ja oltiin jo seiskan aikaan joella. Myös Saarikoski näytti aika erilaiselta kun ekan kerran. Tykkäsin siitä kauheesti sillon kesäkuussa, vaikka vettä olikin ihan liikaa. Nyt oltiin normaalimmassa korkeudessa. Jani anto toimintaohjeet ja vei mut keskellä jokee tönöttävälle möljälle. Anni ja Jani lähti soutamaan niskaa. Aamulla oli kauhee sumu, eikä kalat tuntunu ottavan oikeen mihinkään mut kun sumu hävis, alko jotain tapahtuakkin. Kaloja tuli ihan kiitettävästi, lähinnä harjuksia. Koot ei tällä kertaa päätä huimannu. Isoimmat ei yltäny kun kolmeenkybään. Se ei kyllä haitannu kun olin ottanu Juusolta lainaan kolmosluokkaisen vavan. Pienemmätkin kalat tuntu ihan mukavasti. Muuten mulla oli käytössä oma kutosen vapa. Yhen isomman hartsan näin tekevän kunnon delfiinihyppyjä virrassa, mut en saanu sitä ottaa mun perhoihin. Lounastauon jälkeen käytiin vielä nopeesti Pajakalla kääntymässä. Iltapäivällä olikin taas aika laittaa kamat kasaan ja suunnata takas Kajaanin lentokentälle. Kuhmo jätti jälleen hyvän fiiliksen.
Viikonloppu oli tosi intensiivinen. Oltiin kalastettu niin paljon, että mulla on kroppa vieläkin ihan jumissa. :D Mä en oo aikaisemmin ollu kun kerran jonkun opastettavana. Tykkään omatoimisesta menosta, mut kyllä alan tässä koko ajan enemmän tajuu opastuksen tärkeyden. Sama homma oli keväällä Langinkoskella kun Tuomo oli antamassa vinkkejä. Ei tuu kalastettua turhia paikkoja kun opas tuntee paikat. Oppaana Jani oli hyvä. Kärsivällinen ja hyvä selostamaan asiat niin että hitaampikin tajuaa. Opashommissa tarvii myös varmaan aika pitkää pinnaa. Ainaki kun liikkuu kahen kälättävän tytsykän kanssa. Saunajoella mettässä kävellessä pelättiin karhuja, mut Jani rauhotteli että ei ne tolla volyymilla tuu lähellekkään... Hupsista.

Oltiin Annin kanssa myös tosi tyytyväisiä kaikesta muusta mitä meitä varten oli järkätty. Monta kertaa päiviteltiin toisillemme kuinka mukavaa on ollu. Ei kovin pieleen voi mennä kun viikonloppuun sisältyy kalastusta kivoissa paikoissa ja hyvää seuraa. En oo koskaan kokenu tarvitsevani kalareissuilla mitään ihmeitä mukavuuksia, oli siis aika spessuu että kokoajan oli joku pitämässä huolta. Jos kiinnostaa yhdistää hyvin järkätty kalareissu ja vähän hemmottelua, voin kyllä suositella. Suuret kiitokset Janille vielä kertaalleen.

1 kommentti: