torstai 11. kesäkuuta 2015

Tutustumassa Kuhmon koskiin

Pieta - Sunnuntaina ei oltu enää itse KalaHässäkässä mukana. Heräiltiin suht aikaisin aamulla ja käytiin aamupalalla Hotelli Kainuussa, josta oli järkätty meille syötävää joka aamuksi vierailun ajaksi. Aika hyvää palvelua! Treffattiin aamupalapöydässä Anni ja Annin isä Simo Yli-Lonttinen. Hiottiin päivän suunnitelmia. Anni ja Simo oli tulossa näyttämään meille paikkoja. Aamiaisen jälkeen takas kämpille laittaa varusteet kuosiin päivää varten. Arvatkaa vaan mikä biisi soi päässä koko aamun ajan. "She's a black ninja....." 


Aamupäivä liikuttiin Juuson kanssa kahdestaan. Meidän majoitus oli ihan Akonkosken vieressä, mutta siellä jo perjantaina käyneenä päädyttiin toiseen paikkaan. Varsinkin just Akonkoskella megakorkee vesitilanne oli tosi hankala. Vedet oli pitkin metsää, eikä kahlaaminen oikein onnistunut. Oltiin aamupäivä Saarikoskella. Sielläkin vesi oli tosi korkeella, mut kalastattavien paikkojen löytäminen silti helpompaa. Juuso sai pari mitta-harjusta.

Iltapäivällä Anni ja Simo vapautui KalaHässäkän meiningeistä. Lähettiin yhdessä kalaan Lentualle. Simo tuntee Kainuun vedet hyvin, joten oltiin hyvissä käsissä. Keli muuttui aika karuks. Tuuli oli ihan kreisi ja vettä satoi niin että kahluutakki ropisi kuin peltikatto. Ei annettu sen kuitenkaan haitata. (Allaolevat kaksi kuvaa Annilta.)Vesitilanteen takia potentiaaliset paikat oli kalastettu aika nopeesti. Ei saatu mitään tapahtumia. Siirryttiin kahvittelemaan ja syömään läheiselle notskipaikalle. Anni tarjosi kaikille kuohuvat kivojen päivien kunniaksi!

Meidän piti käydä tsekkaamassa vielä toinenkin kalapaikka, mutta rupatellessa aika venähtikin niin nopeesti että meidän oppaiden oli aika lähteä pikkuhiljaa kohti kotia. Ehkä me nähdään vielä paremmalla ajalla ja paremmalla vesitilanteella. :) Juuson kanssa kalastettiin vielä ilta Pajakalla. Sinne oli just laitettu taimenia, joten actionia näytti monilla olevan. Juusokin sai yhden. Itse tyydyin jälleen karkuuttajan rooliin...

Maanantaina oli aika lähteä kotiin. Käytiin kuitenkin vielä tekemässä yksi kopaisu, kun luvatkin oli vielä voimassa. Pakattiin auto lähtövalmiiksi, laitettiin mökki siistiksi ja lähettiin viimeisiksi tunneiksi koskelle.


Mun edellisen päivän tyhjänkalastus/karkuutus kiukku vähän helpotti kun aika nopeesti nyfmiin nappas 40cm harjus. Sama myös Juusolle. Saatiin myös pari pienempää, mutta näytti siltä että ainakin näillä mestoilla perusharjus oli just tota 40cm kokoluokkaa. Juuson isoin harjus taisi olla 41cm. Suurharjukseksi sitä ei vielä voi laskea, mutta mitat riitti kuitenkin täyttämään meidän molempien omat harrienkat.

Keli oli taas aika epämääräinen. Oli pikkusen outo fiilis seistä joessa kauheen raekuuron aikana. :D Jos edellisen päivän sade tuntui jo siltä, että satais peltikattoon niin mites tää sit. Kuurojen välissä paistoi hetkillisesti aurinko. Aamupäivästä piti alkaa lopetella. Just ennen lähtöö Juuso huomas, että Oakleyn arskat on vissiin tippunu jokeen... Niitä haeskeltiin hetki tuloksetta. Tottakai se harmitti. Lähtö ei menny ihan putkeen, kun autokin hajos sopivasti vielä Kuhmon päässä. Päästiin kuitenkin onneks ihan ehjänä Vantaalle saakka.

Kuhmosta jäi hyvä fiilis, vaikka olosuhteet ei ollu ihan parhaimmat. Hirveesti jäi vielä näkemättä ja kokematta. Viime vuonna Kuusamon reissu jätti vähän saman fiiliksen, mutta jostain syystä mä tykkäsin Kuhmosta jopa enemmän, vaikka molemmat vaikutti kivalta. Onhan ne nyt kaksi ihan eri mestaa, enkä tiiä saako niitä edes verrata, mutta vertasin nyt kuitenkin. On ne jokseenkin ainakin samalla suunnalla... Vielä kerran isot kiitokset kaikille ketkä mahdollisti tän reissun! Meillä oli oikein mukava pidennetty viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti