keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Mietteitä vuodesta 2014

Nyt voi varmaan sanoa, että tämän vuoden kalastukset on nyt kalastettu. Saatiin valkoinen joulu ja lunta tulee vaan kokoajan lisää. Ostettiin ekat luvat Vantaankoskelle maaliskuussa ja vikan kerran käytiin merellä kalassa joulukuun alussa. Laskelman mukaan kalastuspäiviä kertyi kummallekkin vähän reilu 50.


Juuso - Vuosi on purkissa ja seuraavaan kauteen voi jatkaa hyvin mielin. Tänä vuonna tuli kalastattua jopa kyllästymiseen asti. Samaa polttoa lähteä kalaan ei ollut loppukaudesta, kuin mitä se oli kesällä, tylsää se ei missään vaiheessa ole ollut. Ehkä se kertoo onnistuneista ja riittävistä kalastuskerroista.

Keväällä kausi starttasi taas perinteisti Vantaanjoella heti jäiden lähdettyä. Kirjolohet tarjosivat viihdykettä alkuun suurimpien paineiden poistamiseen. Mielessä kuitenkin oli kolmen viikon reissu pohjoseen heinäkuun lopulla mitä olin tosi paljon odottanut. Niiden välivuosien jälkeen mitä olin pitänyt sekä vapaaehtosesti että pakotetusti oli syntynyt pahoja patoumia etenkin lohenkalastukseen. Viime lohireissusta olikin vierähtynyt viitisen vuotta.

Tour de lapland oli todella onnistunut joka osalta, mieli korkealla ja kalojakin sattui tulemaan kohtalaisesti. Kuusamo, Teno ja Norja. Ensi vuonna uudestaan jossakin muodossa. Reissusta jäi käteen paljon kokemuksia ja mutuna tietotaitoa.

Syksy saapui taas nopeasti, mutta oli tervetullut meritaimenen kalastuksen suhteen. Kalaa alkaa nousemaan Vantaanjokeen, jolloin aikaset aamut ja pimeät yöt ovat vietetyintä aikaa kalassa. Meriveden kylmentyä alkoi taas juoksu meritaimenen perässä rannikolla. Tänä vuonna se palkittiin n.60 cm evällisellä taimenellä. Apina pois selästä ja tästä eteenpäin kalansaanti kai helpottaa?


Pieta - Tää oli mulle kolmas kesä näissä merkeissä ja ehdottomasti paras. Ekan kerran koskin perhovapaan keväällä '12 ja sille vuodelle kalastuspäiviä kertyi ehkä 3? Seuraavana vuonna vähän enemmän, mutta kuitenkin alle 10. Tänä vuonna kalastuspäivät kasvoi siis aika räjähdysmäisesti. :D

Vuosi on ollu todella opettavainen. Alkukaudesta mä vielä kärvistelin oman osaamattomuuteni kanssa, mutta nyt voin kyllä sanoa että oon oppinu paljon kaikkea. Esimerkiksi vavan käsittelyä. En mä vieläkään mikään pro ole, mutta heittäminen alkaa tuntuu jo ihan mukavalta ja siima lentää sinne minne haluan ja välillä jopa ihan pitkällekkin. Ykskätisellä sekä kakskätisellä.

Perhon uittaminen on vielä vähän pimennossa, mutta kai se joskus on menny ihan oikein kun muutama kala on siihen napannut. Juuson kanssa kalastaminen on välillä hieman ärsyttävää kun jäbän vapa taipuu vähän väliä ja mulla on usein MP-reissuja... Kävi mullakin pari kertaa onneks flaksi. Eka taimen (Ei iso, ehkä noin 30cm mut tane kuitenkin...), eka mittaharjus, eka mertsari joesta, eka hauki perholla ja tietysti kesän paras juttu, eka lohi Norjasta! Nätti 55cm titti. Sen jälkeen lähti apina selästä, tai ehkä oikeemmin sanottuna gorilla...

Voisin sanoo, että lohenkalastus on eniten lähellä mun sydäntä ja oon aika fiiliksissä että sitä on tänä vuonna päässyt harrastamaan ihan kunnolla Tenolla ja Norjassa. Kolmen viikon reissu pohjoiseen oli ihan kesän parasta antia. Ihastuin myös mertasin ja hauen kalastukseen merellä. Tää oli eka vuosi kun pääsin niitä testaamaan. Ensi vuonna haluun panostaa merihommiin enemmänkin. Se voisikin olla uudenvuodenlupaus.

Hyvä vuosi, kiitos kaikille osallisille! Kireitä seuraavaan vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti