perjantai 13. heinäkuuta 2018

Juhannusreissu Norjaan

Hellureii, täällä taas blogin äärellä! Menoa ja melskettä on riittäny tälle kesälle. Reissaamisra toisensa jälkeen ja välissä duunia sen mitä reissuilta kerkee. Juhannusta pääsin viettämään kalastaen. Ei huonompi tapa juhannuksen viettoon, vaikka perinteisesti jussit on juhlittu mökillä. Pieta ja pojat läks pohjoiseen kalastamaan meritaimenta. Reissu oli kestoltaan aika pikainen. Kerettiin olla vaa muutama päivä perillä. Tuli läheisiltä ihmisiltä vähän kauhistelua kun matkaa on kuitenkin reippaasti yli 1000km suuntaansa. Noh, mitä sitä ei tekis kalastuksen takia.

Juuso starttas kaaran juhannusta edeltävänä torstaina alkuillasta. Mä hyppäsin kyytiin ekaks, jonka jälkeen haettiin Miikka. Pitkät matkat menee usein hyvässä reissutäpinässä, niinku tälläkin kertaa. Silmäluomet alkoi kuitenkin jo joskus Oulun jälkeen lupsuu kaikilla niin pahasti kiinni, et päätettiin ottaa muutama tunti unta Iissä. Matka jatkui heti aamusta tokkurassa kohti Finnmarkia. Ivalossa pidettiin kauppatauko. Ai saakeli että oli väsynyttä porukkaa kun päästiin perille. Kauas on pitkä matka. Kalastus alotettiin vasta seuraavana aamuna. Päätettiin ottaa univelat veke.


Hyvät yöunet teki aika terää. Aijjaaii kun oli hyvä fiilis! Finnmarkin vuonot, täällä me nyt ollaan! Mulla oli aika jännittyny fiilis. Kauhee kalastushinku, mut samalla vähän epäluuloinen olo. Alkuvuoden reissut ei oo menny mun osalta kovin nappiin, joten siitä jännitys. Pari mökiltä saatua puikkohaukee ei jeesannu selkään kiivennyttä apinaa. Ihanaa oli päästä kunnolla kalaan. Eipä ees menny kovin kauaa kun apinankin sai veke selästä. Oli kyllä niin siistiä olla taas Finnmarkissa. Luonto on siellä niin hienoa. Hieman karua, mut kaunista.







Kun kalastaa vuonoissa, täytyy vähän pelailla lasku/nousuvesien kanssa. Meille tidet osu sillein, et päivällä pidettiin taukoo ja otettiin lepiä. Kelit oli aika vaihtelevia. Välillä kovahkoa tuulta, sadetta yms, joten pikkunen lepopaussi ei ollu yhtään pahitteeks. Juuson faija lainas meille autoonsa, et saatiin vähän enemmän tilaa kamoille ja tietenki meille. Tehtiin autosta liikkuva koti. Siellä oli ihan hyvä nukkuu ja ottaa päivällä lepiä. Muilta reissuilta tuttu, Juuson "Corolla hotelli" olis ollu kolmelle vähän nafti, vaikka muuten kiva auto onkin... :D





Perillä oltiin siis vain neljä päivää, joista kaikkia ei edes päässyt kalastamaan. Viimeinen aamu valkeni aurinkoisessa kelissä. Pilvet oli kaikonnu jo edellisenä iltana. Silloin päästiin kunnolla fiilistelemään pohjoisen yötöntäyötä ja keskiyön aurinkoa. Se on vaan jotain niin siistiä. Mua alkaa aina skidisti masentaa täällä etelässä kun illat alkaa pikkuhiljaa hämärtyä mitä pidemmälle kesää mennään. Mä tykkään valosta. Vikalle päivälle osu kiva onnistuminen. Kun kala oli hetken aikaa vetäny spurtteja ja vieny siimaa, aattelin en nyt on varmaan vähän parempi yksilö kyseessä. Niinhän siellä oli, 63 senttiä hopeista finnmarkkilaista merten taimenta! Kyllä kelpaa.

Vaikka kalastuspäiviä reissulle ei tullu kun muutama, oltiin kaikki tyytyväisiä siihen mitä oli. Toki, olishan sitä voinu vielä enemmänkin, mut tähän hätään tää tuntu just hyvältä setiltä. Takasin etelään lähettiin ajamaan jo maanantaina alkuillasta. Tiistaina illalla oltiin kaikki turvallisesti kodeissamme. Koko porukka oli yhtämieltä siitä, et reissu tuntui paljon pidemmältä mitä se olikaan. Mieli tyhjentyi kaikesta turhasta, hyvän mittainen irtiotto siis. Just se on se fiilis, miks jaksaa puuduttaa persusta autossa lähemmäks vuorokauden. Meillä oli kivaa yhessä. No okei, pari kertaa tuli pientä hermojen menetystä kun palo käpy jätkien juttuihin, mut muuten oli kaikinpuolin kivaa hahaha. Mä kalastin muutenkin aika paljon ittekseni, poijjaat meni kaksin. On kivaa olla välillä omassa kuplassa. Välillä sitten taas kunnon tiimikalastusta ja sekin oli hauskaa. Kiitos Miikka ja Juuso mahtireissusta. Se oli 5/5!

1 kommentti: