sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Lampikalastusta

Pieta - Viimeaikojen kalajutut ei oo menny ihan ku Strömsössä. Myös blogin puolella on ollut hiljaista. Lähettiin viime viikolla haukikalaan ilman vapoja ja seuraavana päivänä kun vavatkin oli messissä, ei kalat ollu kiinnostuneita kun toisistaan. Siellä ne vaan muhinoi kaislikossa, eikä piitannu perhoista ollenkaan... Tällä viikolla meni taas vähän paremmin. Pakkauduttiin kelluntarenkaiden kanssa pikkuautoon, haettiin Hanna mukaan ja mentiin sinne mistä Hanna on aloittanut perhoharrastuksensa. Ihan tarkalleen vuosi sitten.


Pääsin ekaa kertaa testaamaan lampikalastusta. Juuso on käyny kerran aikaisemmin, mutta siitä on jo aikaa. Oli aika oudon tuntusta ottaa käyttoon kevyet perhokamat, kun edelliset kerrat on menny vähän kookkaampien kalojen kanssa. Lammen kalat oli aika pieniä, mut niin kauniita! En ollu aikasemmin nähny puronieriää.


Eri näköisiä ja kokoisia kaloja tuli ihan mukavalla tahdilla. Lammessa oli myös pieniä taimenia. Kelit vaihteli päivän aikana tosi paljon. Kuvien perusteella näyttää ihan kivalta säältä, mut välillä tuli kunnon sadekuuroja. Kerran kuoritakkiin napsahteli myös rakeita. :D Välissä paistoi taas arska. Perus kevät.

Vähän myöhemmin myös Viljami liittyi seuraan. Iltaa kohden kalat alkoi aktivoitua entisestään. Aikaisemmin päivällä uppoperhot oli toiminu hyvin, mutta illalla kalat otti myös pintureihin. Se oli aika hauskaa puuhaa. Lammen vesi oli tosi kylmää ja myöhään illalla kroppa alkoi olee niin jäässä ja kankee että kalojen haaviin saaminen alkoi olla jo vähän haastavaa. :D Silti ei olis millään viittiny lopettaa. Tuli ihan lapsuus ja mökkilampi mieleen. Yhdentoista aikaan alettiin laittaa kamoja kasaan ja tekee lähtöä takas kotihoodeille. Kalastus oli mukavaa ja koko päivä tosi kiva! Ens viikolla mökille ja samalla uusiks lampikalaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti