tiistai 4. lokakuuta 2016

Viimeistä kertaa Kymillä

Sieltä se taas tuli... Lokakuu, lohikausi on siis ohi. Syyskuun viimeiset päivät osu viime viikonlopun alle, to ja pe. Juuson kanssa suunnattiin vielä pariksi päiväksi operaatio Kymiläisen pariin. To aamuna kurvattiin Ruhavuolteen rantaan. Autoo oli parkissa aika paljon, joka ei kyllä ollu mikään yllätys. Moni muukin halus päästä vielä viimeisinä päivinä kalaan. Jonkun aikaa joutu venailee, että pääs rinkiin mukaan. Sillä välin kerkeks ihan rauhassa vaihtaa kahluukamat päälle ja kerrata muiden kanssa aamun kuulumiset. Niko oli saanu yhen lohen. Oltiin Juuson kans just sopivasti laiturilla jutustelemassa Nikon kanssa kun äijän perhoon iski toinen. Juuso joutu heti aamusta haavipojaksi! Jusbe sai vähä kuittailuu kesän ekalla Norjan reissulla kun haaviminen ei menny ihan ku Strömsössä, mut tällä kertaa tuli ihan nappisuoritus. Haavipojan rooli ei jääny siihen...Aika hyvä kauden lopetus Nikolla kun aamun saldo oli kolme kalaa. Myös Jounilla kävi han hyvin. Kolme kalaa kiinni, yksi ylös. Mä en oo ikinä nähny et Ruhalla olis niin paljon tapahtumia... :D Päivän aikana ei kovin montaa laskuu kerenny tekee kun porukkaa oli sen verran paljon. Mua se ei oikeestaan ees haitannu. Muutenki olin lähteny aika rennolla fiiliksellä viimeisiin päiviin. Heittokaan ei oikein lähteny, mut ihan sama. Mukava päivä!
Illalla tuuli yltyi vähän liian kovaks. Taivas meni synkäks ja tuulta oli 14 m/s. Ihan ku olis ollu mertsaria kalastamassa merellä, erona vaan se et vapana on kakskätinen. Aikamoista väkisin runttaamista. Vähän ennen pimeen tuloa kaikki olikin jo pois heitolta, vähän liian kova keli näihin hommiin. Sama kreisituuli jatkui myös seuraavana päivänä. Mä päätin että antaa äijien heittää keskenään, mun kauden lopetukseks riitti edellinen päivä.  Porukkaa oli vielä enemmän kun edellisenä päivänä, joten ihan hyvä veto senkin takia. :D

Tänä vuonna oli tarkotus keskittyy enemmän loheen kun aikaisempina vuosina ja se haave piti. Lohenkalastuspäiviä kertyi mulla tasan 20. Juusolla pari päivää enemmän kun välissä oli kisat. Nyt pitäis pikkuhiljaa keskittää kalastusta merelle ja saa nähdä miten käy yksikätisen kanssa. Käkskätiset vavat on tänä vuonna tullu paljon tutummiksi. Kymiläinen jäi edelleenkin vain haaveeksi, mutta se ei ollutkaan vain tän vuoden missio, vaan ihan sellanen vakkarihaave. Ehkä sekin vielä joskus toteutuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti