torstai 17. marraskuuta 2016

Liian kylmä, liian kuuma...

Ootteko huomannu että kun kalastaa, on olosuhteissa aina jotain parantamisen varaa? Tulee valitettua ihan ihme jutuista. Kun on talvi ja kylmä, muistellaan ihanaa kesää ja mietitään kuinka helppoo oli lähtee kalaan. Oli niin lämmintä ja mukavaa. Kun on kesä, aletaan haikailee jo pikkuhiljaa syksyä ja viileempiä kelejä. Kesällä on välillä ihan liian kuuma, joesta loppuu vesi ja kalat on passiivisia. Syksyllä pohditaan, että onkohan nyt sittenkään vielä ihan optimaaliset olosuhteet. On millon mitäkin... Kun tarpeeks venaa, yllättää talvi ja taas odotetaan kevättä. Aina on jotain nillitettävää, liian kuuma, liian kylmä, vedet tulvassa, liian vähän vettä. Tuulee, vaikee heittää... Ei tuule, kalat on arkoja. Harvoin on täysin tyytyväinen vallitseviin sääolosuhteisiin.

Tää kausi on näiden asioiden puolesta ollu aika jännä. Tuntuu et moni reissu on ollu jotain ihan muuta mitä olis odottanu. Kauden alotus oli kova naistenpäivänä Lankkarilla. Myös Gotlannin trippi meni enemmän putkeen mitä olis voinu toivoa. Niiden jälkeen alkoi mielenkiintoisemmat ajat. Mörrumilla vesi laski huimaa tahtia. Hieno reissu, ei siinä mitään mut oltiin lähetty kalastaa synkillä piuhoilla ja se ei nyt ollukaan ihan sitä mitä piti. Kesän alussa iski hetkelliset helteet. Sillon ei kalastus nappaa ihan kauheesti. Se kuitenkin povas mahdollisesti hyvää ajatellen pohjoisen ruotsin reissua, kun kevät alkoi siellä päin hieman aikaisemmin. Kuitenkin just kun me oltiin lähössä, alkoi sateet ja joet oli ihan tulvassa. Norjassa taas oli paljon vähemmän vettä kun yleensä. Tän syksyn tilannetta onkin jo jauhettu täällä ihan tarpeeks. Ei siitä sen enempää tähän väliin.
Vaikka olosuhteet ei oo aina menny ihan nappiin, on tää kausi kuitenkin ollu siisti. Hyvii onnistumisia ja kokemuksia vuosi täynnä. Säälle ei mahda mitään ja siitä on periaattees ihan turhaa nillittää. Usein sitä kuitenki tulee tehtyä. Pitäis vaan yrittää handlaa keli kun keli. Viime vuoden Ahvenanmaan reissulla oli tosi rajut ilmat, hyvin siitäkin selvittiin. Tosin kroppa oli kyllä pikkusen rikki kun kotiin tultiin. :D Merellä kova keli ei niin haittaa, mut muualla siitä on enemmän harmia. Kellurenkaan saa kyllä jättää suosiolla himaan, jos tuulet yltyy liian koviksi. Tällä hetkellä se on just ongelmana. Kiva olis päästä kelluu, mut ei vaan oikein onnistu. Joskus säiden kanssa pelaaminen voi olla ihan hauskaakin. Esimerkiks meritaimenen kalastuksessa. Itsehän en ihan hirveesti näistä ymmärrä, mut esimerkiks Gotlannin reissuilla on ollu jännä seurata miten pojat tekee pläänejä tuulien yms. mukaan. Sitä on ollu hauska seurata ja opetella siinä samalla itsekin.

1 kommentti:

  1. Joo näin se on, aina on vähän väärät keliolosuhteet :) Mutta paras silti lähtee ulos.

    VastaaPoista