tiistai 23. toukokuuta 2017

Kevätreissu Mörrumille

Vuoden ensimmäinen lohireissu, Mörrum, Etelä-Ruotsi. Mörrumin idyllisyys ja toimivuus vakuutti viime vuonna sen verran hyvin, et olihan uus reissu tehtävä. Reissu oli hyvissä ajoin ennen lähtöä, maaliskuun puolella. Myös lupien kanssa piti olla nopee, koska reissuajankohta olis kuuminta sesonkia ja limitit alkoi paukkua aika nopeesti. Joelle myydään muutamaa erilaista lupapakettia tähän aikaan vuodesta ja lopulta melkein kaikki oli menny loppuun. Odotettavissa oli siis ruuhkaa. Meitä oli lähössä samaan aikaan yhteensä kymmenen henkeä. Mun ja Juuson kans samaan kyytiin hyppäs Markus ja Juho, toisessa seurueessa loput kuusi tyyppiä.

Jonkin aikaa ennen lähtöö joen tilanne alkoi vähän kauhistuttaa. Vesi oli tosi alhaalla. Sitä odotettiin kovasti nousevaks, mut ei mitään ei tapahtunu. Myös viime vuonna vesi alkoi reissun aikana laskee ja oli lopulta 20 kuutioo. Noh, kuis nyt... Puolet siitä. :D Tiedossa oli et järkevästi kalastettavat paikat vähissä ja porukkaa ihan simona, ei tuu olee helppoo. Sen kans oli elettävä. Mut mikäs siellä ollessa, jokivarsi kauniin keväinen ja seura mukavaa.

Kelit oli kokoajan tosi lämpimät. Vesi laski vielä pikkusen entisestään ja lämpeni samalla. Kaloja ei kauheesti näkyny. Kun tilanne oli tällänen tuli otettuu kalastus vähän rennommin. Sidukka maistui aika hyvältä kesäisissä keleissä. Välillä vähän liiankin hyvin. Naapurimöksän pihapöytä ja kylmä lonkero houkutteli keskellä kuumaa kesäpäivää vähän enemmän kun kahluuhousuissa hikoilu ja kuivan joen ronkkiminen. Aamut ja illat oli kivointa aikaa kalastaa.

Meijän porukka kalasti yhteensä neljä lupaa. Hiljaista oli. Siinä vaiheessa kun oltiin lähdössä reissuun, oli joelta tullu kaksi kalaa. Meidän aikana tuli yksi. Se olikin ainoa kala koko viikkoon. Koska vesi oli niin alhaalla, joutu heittää kellusiimoja. Se tuntu taas aika oudolta. Lähes kaikki viime vuoden reissut tuli heitettyy upponaruilla ja se on alkanu tuntuu enemmän omalta kun noitten kellujen viskely. Mä en oo oikein koskaan päässy muutenkaan niistä jyvälle. En osaa rytmittää heittämistä niille sopivaksi. Ei olis pitäny alottaa lohenkalastusta Kymiltä. :D Vois olla helpompaa.

Vaikka itse kalastus oli vähän mitä oli, niin siisti reissu oli muuten. Tuli ihan eritavalla nautittuu ympäröivistä asioita, kun ties et kalastus tulee olee aika huonoo. Mörrum on hieno paikka. Varsinkin poolit 17-32 oli todella siistin näkösiä kun kaikkialla oli ihan vihreetä. Siellä kalastuskin tuntui järkevämmältä kun vesi liikku paremmin kun alhaalla. Kevät on mun mielestä parasta aikaa luonnossa olemiseen. Kiitos mukavasta reissusta kaikille mukana olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti