sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

24h reissu Hartolaan

Perjantaipäivä töissä oli hieman malttamaton. Työvuoro tuntuu matelevan aina hitaammin eteenpäin jos tietää, että sen loputtua tapahtuu jotain kivaa. Kun vuoro illalla loppui, tuli Juuso mua hakemaan. Köröteltiin Hartolaan kauniissa kesäillassa. Juusolla oli ollu aikainen aamuvuoro, joten jäbä yritti ottaa pienet tirsat autossa. Siitä ei tainnu kyllä tulla kauheesti mitään, koska radio Novalta tuli just sopivasti retroperjantai ja mä popittelin ysärijyystöä samalla kun ajoin. Oltiin Hartolassa joskus klo 23 aikaan, käytiin ostaa luvat Tainiolle ja alotettiin kalastus puoliltaöin.
Kalastettiin koko yö. Saatiin olla ihan rauhassa. Taimenet teki siistejä kynttilähyppyjä ja jahtas pikkukaloja koskessa. Kalastus tinseleillä oli hauskaa. Hämärin hetki ei kestäny kovin kauaa. Suomen kesät on kyllä mahtavia kun melkein koko yö on valoisa myös täällä etelämmässäkin. Kömmittiin autoon nukkumaan puol kuuden aikoihin aamulla.

Heräiltiin joskus yhdentoista aikaan kuumasta autosta. Yleensä ollaan nukuttu auton etupenkeillä, mut näköjään kaksi 165 senttistä hobittia mahtuu myös takaluukkuun, kun penkit laittaa nurin. Siellä oli oikeestaan ihan mukavaa nukkua. Lähettiin läheiseen kahvila/ravintolaan aamukahville ja lounaalle. Sen jälkeen jatkettiin taas kalastusta.
Vaikka oli viikonloppu, ei nähty kauheesti muita kalastajia. Me vietettiin tällä kertaa koko aika samassa paikassa, kun ei kerran muita siellä ollut. Juuso väsytteli kaloja omaan tuttuun tapaansa vähän väliä. Mulla ei ollut ihan niin helppoa. Tapahtumia kuitenkin oli. Oli aika jännää kattoo kun taimenet yritti tällätä tinseliin.

Kotiin tultiin aikalailla samaan aikaan mitä oltiin edellisenä päivänä lähdetty. Mukava 24 tunnin irtiotto siis. Ajomatkalla takaisin tuli uusia ideoita parin viikon päästä starttaavalle reissulle. Tää on niin tätä, suunnitelmat tulee vielä muuttumaan varmaan useemman kerran, vaikka lähtöön on enää se pari viikkoa. :D Tässähän tulee kiire.

2 kommenttia: