sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Lyhyt sekoilu Ruotsissa

Kotimatkalla päätettiin käydä kopasemassa vielä joku paikka. Meillä oli myös hyttysvälineet mukana sitä mahdollista Käsivarren oleilua varten, joten kelattiin et jotain tollasta kevyempää vois tehdä nollaukseksi. Ruotsiin oli luvattu ihan kivaa keliäkin, joten mikäs siinä. Mietittiin Arjeplogin hoodeja, mut meillä ei oikein ollu niistä mitään käsitystä. Köröteltiin Arvidsjauriin ja ostettiin luvat Bysken ylöosille. Siellä olis kuulemma ihan hyvin harria ja taimenta.

Ajettiin joen rantaan ja laitettiin teltta pystyyn. Vähän erämeininkiä tähänkin reissuun. Joki ei näyttäny mitenkään kovin houkuttelevalta ja eka ajatus oli et mitäs hittoa me täällä tehdään. Päätettiin nukkuu yön yli ja antaa joelle mahdollisuus. Nukuttiin hyvät yöunet ja lähettiin sitten koluamaan paikkoja. Ihan kivan näköisiäkin paikkoja paikkoja löytyi, mut kalat pientä silppua. Harjuksen kalastus on mun mielestä mukavaa puuhaa, mut nyt vaan enemmän ärsytti. Rannat oli tosi muokattuja ja kivet isoja ja pyöreitä. Kahlaaminen oli tooodella vaikeeta. Ei ehkä osuttu parhaille paikoille, mut tässä vaiheessa ei kyllä ollu ees fiilistä tosissaan ettiä.

Yks päivä jaksettiin kalastaa, mut sit illalla koko touhu alkoi mennä ihan pelleilyks. Huvittuneita päätettiin lopettaa. Ei ollu ehkä paras idea lähtee ronkkimaan mitään tollasta paikkaa, kun on ensiks viettäny reilun viikon lohenkalastuksen parissa. Ihan tyhjä arpa. :D Tässä vaiheessa vähän harmitti, et oltiin lähtetty pois Norjasta. Vielä olis ollu muutama päivä aikaa olla reissussa. Ei siis menny nyt ihan putkeen. Parempi fiilis olis varmaan jääny, jos olis unohtanu kalastuksen kokonaan ja jääny vaan johonkin siistiin paikkaan eräilemaan pariks päiväks. Tai sit paahtanu suoraa tietä himaan. Kai sitä välillä pitää tehdä huonojakin ratkaisuja. Oltiin alkuinnostuksissamme vielä otettu luvat kolmeksi päiväksi, mut ei kyllä mitenkään jaksettu niin kauan siellä viettää. Yks päivä riitti toteamaan että parempi lähtee kotia kohti. Ihan kivaa oli kuitenkin olla pari päivää mettässä ja saada vähän erämeininkiä tähänkin reissuun.

2 kommenttia:

  1. Lyhyt ja kivan näköinen sekoilu :D

    VastaaPoista
  2. Meillä kerran vähän samanlainen reissu tosin oltiin Byskellä lohihommissa, mutta helteet pilasi reissun, käytiin sitte yempänä kokeileen harria...

    Tossa video jossa kunnon mörökölli ruokailee... Ei sille kelevannu vaan mikkää...

    https://youtu.be/paVC2bcxQFg

    VastaaPoista