perjantai 22. elokuuta 2014

Taiteiden ( kalojen ) yö

Pieta - Eilen vietettiin Helsingissä perinteistä taiteiden yötä. Me ei oltu viettämässä sitä kuitenkaan perinteisesti rälläten vaan mentiin kalaan Vanhankaupunginkoskelle. Ollaan parina aikaisempana vuotena käyty myös tällein loppukesästä, aina siitä lähtien kun mäkin tän harrastuksen aloitin. Juuso on käynyt useasti jo aikaisemmin.

Oltiin hankittu luvat yölle, ne alkoi klo 24. Juuso harrasti näitä yölupia enemmänkin vähän nuorempana. Aloitettiin kalastus alaosasta. Sain heti ison lahnan. Luulin pitkään että perho on kiinni jossain levä klimpissä kun vedin sitä ylös. Niin "raivokkaita" vastuksia noi lahnat on... Mulla oli aika nopeesti myös toinen kala kiinni, luultavasti meritaimen, ainakin potkuista päätellen.  Se pääsi karkuun.


Koskella oli kaksi dudea meijän lisäksi, nekin tuttuja. Suurin osa yöstä oltiin kuitenkin ihan kahdestaan. Vähän ennen viittä alkoi tulla kunnolla valoisaa ja se tapahtui aika nopeesti. Oli vähän outoa kun pohjoisen reissulla tottui siistiin valoisuuteen. Täällä on jo ihan pilkkopimeetä koko yön.


Mulla oli yön pikkutunneilla toinenkin kala siiman päässä. Se iski kunnolla kiinni ja loikki hienosti, jonka jälkeen pääsi irti. Pari ärhäkkää kiljahdusta ja kirosanaa tais suusta päästä. Mä ansaitsisin jonkun karkuutus kuningattaren kruunun. Tänä vuonna aina kun ollaan kalastettu näillä kotikoskilla, oon onnistunut vain karkuuttamaan. Siis varmaan joka kerta kun ollaan oltu kalassa. Onhan se toki tyhjää parempi, mutta arrrggh. Myös Juuso karkuutti yön aikana yhden kalan. Sitä oltiin saamassa jo haaviin, kun se pääsi irti.Noin 20min ennen lupien loppua Juuso onnistui saamaan kalan ylös asti. Itseasiassa kaksi. Takas jokeen!

Luvat loppui klo 6. Vähän harmitti noi edellämainitut karkuutukset, mutta niin kun jo sanoin, on se parempi kun ei mitään. Kun alotin perhokalastuksen, meni vuosi ennen kuin sain ekan edes jonkun kokoisen kalan. Se oli noin kilon painoinen kirre ja sen jälkeen oli taas pitkään hiljaista. On siis edes jotain edistystä tapahtunut tässä muutaman vuoden aikana. Yleisfiilis yöstä oli kuitenkin hyvä. Nälkä kasvaa syödessä, heti piti mennä kotiin tutkimaan kalenteria että millon pääsisi taas jonnekkin kalaan. Ei oo enää kovin pitkä aika rauhoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti