keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Jäätävä aamu VKK:lla

Pieta - Käytiin taas eilen vähän sohimassa VKK:n alaosaa. Luvat otettiin jälleen aikaiseen aamuun. Toiveissa siika. Usko kohdekalan saamiseen oli kyllä aika minimaalinen, kun ei niitä ole vissiin kukaan perholla tänä vuonna vielä saanut. Suvannosta lippoamalla äijät nostaa jokusen lötkön per päivä.

Koskella oli ihan jäätävä keli. Nää ekat oikeesti kylmät päivät tuntuu aina tosi karulta lämpimämpien kelien jälkeen. Mittari näytti koko päivän noin yhtä astetta plussaa. Välillä satoi vähän luntakin... Tavallaan oli aika magee fiilis seistä rantakivellä heittelemässä hennon lumipyryn keskellä, mut toisaalta se pisti masentamaan aika paljonkin. Nytkö se talvi alkaa oikeesti vyöryy niskaan? Helevetin talavi.

Vaikka sää olikin tosi kylmä, kroppa pysyi ihan hyvin lämpimänä kun oli laittanu tarpeeks kerroksia päälle. Mä shoppasin uusia välivaatteita juuri muutama päivä sitten. Lidl on mielenkiintoinen kauppa. Sen lisäks että sillä on hyvät ruokavalikoimat, toimii se myös milloin minäkin harrastustavaroiden liikkeenä. On pyöräilykamaa, taidetilpehööriä, ulkoiluvaatteita ja joskus bongasin sieltä kahluuhousutkin. Nyt mukaan tarttui lämmin juoksupaita ja softshell takki, eikä maksanu kun parikymppiä yhteensä. Softshell on aika hyvä juttu näillä kylmillä keleillä kun sen saa kätevästi kuoritakin alle.

Koski vaikutti todella hiljaiselta. Juuso sai kuitenkin yhden kivan kalakontaktin. Perhoon nappasi ihan hyvän kokoinen siika. (Ei kuitenkaan ihan 2kg... Hekoheko, onks tää jo vähän kulunu läppä?) Se kävi muutaman kerran möyryämässä pinnassa ja pääsi sen jälkeen karkuun. Tällä kertaa Juusoakin harmitti kalan karkuuttaminen ihan oikeesti. No ainakin nyt tiedetään että siellä on siikaa. Tai ainakin se yksi...


Välillä piti tulla meri-infoon lämmittelemään. Vaikka mulla oli monta paitaa, kaksi takkia ja kolmet housut, olin kuitenkin pääsäntöisesti aika jäässä, sen takia että varpaat jäätyi heti kun päästiin koskelle. Se teki yleisfiiliksestä hytisevän, vaikka yläkropalla ja jaloilla oli lämmin. Olin vielä illallakin ihan kylmissäni kotona, vaikka oli ollu sisällä koko loppupäivän. Niin mikä ääreisverenkierto? Onnea vaan tuleviin mertsarijahteihin. :D

Voi olla että tää jää mun viimeiseksi VKK luvaksi tänä vuonna, tai ainakin rauhotuksen aikana. Oon ehkä vähän liian ADHD kalastamaan vain tollasta pikkupätkää monen tunnin ajan. Voi kyllä olla, että jos Juuso kysyy että lähdenkö messiin, en voi kieltäytyy kun kalaan tekee mieli aina lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti