sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ruoto Pike Camp

Pieta - Tälle viikonlopulle osui mukava extempore kalareissu. Katri ja Joonas oli menossa Porvooseen pariksi päiväksi ja me saatiin kutsu lähtee sinne messiin. Joonas ja muut Ruodon jäbät on vuokrannu talon hyviltä haukimestoilta Porvoon Kråköstä. Siellä järkätään nyt Ruoto Pike Campia. Lisää voi lukea tästä. 

Mun ja Juuson lähtö meinas ekaks mennä puihin Juuson duunien takia, mutta saatiikin sumplittua kaikki ja päästiin lähtee. Me tultiin mestoille la illalla vähän ennen kun tuli pimeetä. Joonas ja Katri oli jossain kaislikossa jo heittelemässä. Mekin meinattiin rynnätä perään, mut pimeäntuloon oli niin pieni hetki, että jätettiin suosiolla kalastaminen seuraavaksi päiväksi. Vietettiin iltaa rupatellen perus kalajuttuja. Tänään aamulla herättiin aikaisin, vedettiin nopeet aamupalat naamaan ja suunnattiin kalaan.Katri ja Joonas otti alleen kajakit ja me Juuson kanssa soutuvene. Hauenkalastukseen sopivat kamat saatiin lainaan kun sellasia meillä ei ole. Mä en oo koskaan ennen kalastanut haukea perholla, virvelillä on kyllä lapsesta lähtien tullu viskottua ja oikeestaan pelkästään haukea kun hirveesti muita kaloja ei meijän mökin lammesta löydy. Myöskään Juusolle hauen perhokalastus ei oo kovin tuttua.
Heittäminen tuntui aluks ihan todella oudolta. En oo koskaan yrittäny heittää noin jäätävän kokoisia perhoja. :D Juusolla tais mennä hermo välillä kun mä halusin harjotella, eikä Juuso ite oikein päässyt sillon heittämään. Kahden on vähän vaikee viskoo veneestä samaan aikaan kun jonkun pitää huolehtia siitä että vene pysyy edes jotenkin paikallaan tai jos haluaa vaihtaa mestaa. Pääsi Juusokin kalastamaan!Alkukankeuden jälkeen mullakin alkoi sujua ihan hyvin. Onneks en enää menetä hermojani jos ei onnistu. Sit vaan uutta yritystä kehiin, kyllä se vielä lähtee. Juusolta tulee vinkkejä, mut ne menee usein multa ihan ohi. En osaa keskittyy kahteen asiaan kerralla, jos yritän samalla kalastaa. Heh, sori Juuso...

Nää mestat on yleensä tosi antoisia, kaloja on paljon ja joukossa myös isojakin yksilöitä. Peruskaura on parin kilon tienoilla, mut yli kympin vonkaleitakin saadaan semiusein. Nyt on jostain syystä ollu vähän hiljaisempaa, eikä kaloja oo hetkeen oikein meinannu tulla. Ehkä se johtuu veden korkeudesta. Vesi oli tosi alhaalla, kuulemma noin 40cm alempana kun yleensä. Jotenkin ihmeen kaupalla onnistuin kuitenkin saamaan ekan perhohaukeni. Jeeeeeee! Se ei ollut kovin iso, mutta toi kyllä suuresti iloa. Heti perään tuli toinenkin.
Vähän kello kahden jälkeen meidän piti alkaa tekee lähtöä. Juuso oli menossa vielä illaksi töihin. Hyvin kerettiin onneks kalastaa koko aamupäivä. Oli törkee nälkä kun tultiin takaisin vesiltä, ei oikein malttanut syödä kun halus vaan kalastaa. Ei yhtään mun tapaista, kun yleensä oon se joka ekana alkaa kitistä jos tulee nälkä. :D Hauen perhokalastuksesta jäi ihan hyvä fiilis. Ihan varmasti tulee joskus uudestaankin harrastettua. Mukavaa puuhaa kun koskilla ei voi enää kalastaa. Miks ei muutenkin. Harmi että kaloja ei ton enempää päässyt näkemään. Ehkä sauraavaks vois testaa meritaimenen kalastusta mereltä. Uusia kalastusjuttuja on siistii kokeilla.

Kiitokset Katrille ja Joonakselle mukavasta seurasta ja kamojen lainaamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti