sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kalaan Thaimaassa?

Lähdetään tämän kuun loppupuolelle lomalle Thaimaahan. Ollaan pähkäilty pitäisiköhän ottaa kalastusvehkeet mukaan reissuun. Matkan suunnitelmana on lähinnä relata ja tutustua vedenalaiseen maailmaan, mutta miksi siihen ei mahtuisi myös vähän kalastusta? Ollaan reissussa kaksi viikkoa muutamassa eri kohteessa, kaikki meren rannalla. Thaimaan kalastusmahdollisuuksista löytyy aika vähän tietoa. Infot on pääasiassa syvänmeren kalastuksesta, mutta meitä kiinnostaisi tietenkin perhokalastus. Kysymys kuulukin, onkohan siinä järkeä?

Meidän ensimmäinen kohde on Koh Lanta, toisena Phi Phi ja viimeisenä Phuket. Ainakin viimeisestä löytyy jonkinlainen Fishing park, josta on mahdollista saada todella isoja kaloja. Tämäkään ei ole kuitenkaan sitä mitä haetaan ja hinnatkin aika suolaisia meidän budjettiin. Kiinnostus olisi enemmänkin merelle rannalta kalastamiseen. Ainakin Phi Phi saarilla olisi vissiin mahdollista saada pienikokosia GT:tä, mutta ei sillä kohdekalallakaan olisi niin väliä, kunhan tulisi edes jotain actionia. Monesta paikasta on mahdollista vuokrata kajakkeja, niistä käsin voisi myös ehkä yrittää. Yksi probleema, joka saattaa kaataa nämä kalastushaaveet, on välineiden mahduttaminen laukkuun. Lisämaksuja ei huvittaisi maksaa.

Netin ihmeellisestä maailmasta löytyi hauska video, joka lisää hinkua ottaa kamat mukaan...


2 kommenttia:

  1. Moikka, Kalastaminen kannattaa aina ;) Jos rannalta meinaatte kalastaa niin kannattaa huomioida vuorovesi. Vuorovesi tuo roskat tullessaan joten kannattaa varautua että paikat on roskaisia, varsinkin turistien suosimilla rannoilla. Yksi vaihtoehto on että vuokraatte veneen kuljettajan kanssa ja pyydätte viemään jonnekkin "autiorannalle". Rantoja löytyy kun ajaa vähän kauemmaksi. Kalastamisesta, normi satlttivehkeet 7-9# luokissa riittää, siimona normi intterit ja tarpeeksi paksut perukkeet. Perhoista uittaisin pikkukalajäljitelmiä unohtamatta perus bonariperhoja jne. Muistakaa huuhdella välineet kalastuksen jälkeen makeassa vedessä :) Tässä jotain ajatuksia, ja ainiin, kannattaa selvittää etukäteen vapojen kuljettaminen lentoyhtiöstä ettei tule ylläreitä kentällä...Hauskaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Kyllä mä veikkaan että nyt täytyy kalakamat jotenkin tuntea messiin. ;) Jotain perhoja onkin tullu väsättyä matkaa varten.

      Poista