keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Aloittelijan tuuria?

Pieta - Pari viikkoa sitten perhomimmien kanssa messuilla tuli puhuttua lajin aloittamisesta ja muutenkin oltiin paikalla sellaisella aloittelijafiiliksellä. Jatketaan vähän samoilla aiheilla taas. Mä oon harrastanu perhokalastusta nyt virallisesti kolme vuotta, vaikkakin aktiivisinta aikaa on ollut oikeestaan vasta viime vuosi ja sitä edeltävä loppukesä ja syksy. Tätä ennen kalareissuja tuli tehtyä vähän harvemmin, mut kokoajan enemmän ja enemmän. Ite koen kuuluvani täysin vielä "luokkaan" aloittelija. Oon tässä alkanu kuitenkin pohtia että kuinka kauan sen aloittelijatittelin taakse saa piiloutua? Aloittelijat saa ehkä vähän helpommin anteeksi hölmöilyjä, perseelleen menneitä heittoja, perhoja jotka löytyy puista tai sitä että kalaa ei tuu ehkä niin usein kun jo pidempään lajin parissa olleet. Samalla myös flaksin käydessä, saattaa joku ajatella että se on aloittelijan tuuria.

Aloittelijana tulee myös ehkä liian usein vähäteltyä omia tekemisiään, vaikka joskus voiskin ottaa krediittiä esim hyvin menneestä heitosta tai hienosta kalasta. Aloittelijana fiilikset vaihtelee laidasta laitaan ja nopeella tahdilla. Ensiks on naama näkkärillä kun mikään ei suju, mut kun kaikki meneekin seuraavaks nappiin, voi sitä riemun määrää. Kun mä saan joskus harvoin kalaa, joutuu Juuso kuuntelee hehkutusta viikon...

Tässä lajissa riittää aina jotain uutta opittavaa. Ennen kun pääsin ekaa kertaa kalastamaan perholla, sidoin jo ekan perhon itse. Ajattelen aina että mulla ei edes oo paljon omia perhoja, mutta just vähän aikaan sitten huomasin että onhan noita kertynyt jo useita rasiallisia. Löytyy perus liitsejä, erilaisia lohiperhoja, haukitupsuja, mertsarisäätöjä ja Thaimaan reissua varten tuli sidottua myös muutamat salttiperhot. Pupat, larvat sekä muut pikkuperhot multa vielä puuttuu, ne on sit seuraavaks opettelulistalla. Itse kalastuksen mä alotin kirrejahdista Vantaanjoella. En edes kauaa kerenny sitä harrastaa, kun mulle törkättiinkin kakskätinen kouraan ja alkoi harjottelu lohihommiin. Viime syksynä kokeilin ekaa kertaa kalastaa haukea ja meritaimenta perholla, taas tuli uutta opittavaa. Aina löytyy itselle uusia kalastus/heittotekniikoita. Myös harrastuksen trendit muuttuu.

Parin päivän päästä lähdetään naapuriin kalaan. Viikko vierehtää Gotlannissa. Vaikka oon nyt viimeisen puolen vuoden aikana jonkun verran kalastanut meritanea Helsingin edustalla, on tää reissu varmasti aika erilaista meininkiä. Innolla odotan tulevaa. Toivottavasti tulee taas oivallettua uusia juttua. Siistiä myös saada myös pitkästä aikaa kirjotettua kunnon rapsaa näitten "syvällisten" pohdintojen jälkeen. :D

2 kommenttia:

  1. Itse tänä keväänä ensimmäistä kertaa Gotlannissa (http://www.kalavalheet.fi/2015/03/gotlanti.html). Toivon kireitä siimoja, ainakin ajankohta teillä on parempi kuin itselläni. Uskon että sieltä se kevään tane tulee! Niin ja mulkkis & pattegrisen rokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niitä löytyy rasioista! Mä kävin itseasiassa vähän aikaa sitten lukasemassa teijän rapsan. :) Toivotaan että kelit natsaa ja kaikki menee hyvin!

      Poista