lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen hauki

Pieta - Viimeviikkoinen haukireissu jätti sellasen poltteen, että olihan se nyt pakko päästä uudestaan tänä viikonloppuna. Nyt on sopivasti vielä pääsiäinen, eli pari päivää enemmän vapaata. Pitkänperjantain kunniaksi pakkauduttiin taas kelluntarenkaiden kanssa autoon ja lähettiin kalaan. Ollaan vielä niin kokemattomia hauen kalastuksessa, että ei tiedetä paikkoja kauheesti. Mentiin siis samoille mestoille kun viime viikonloppunakin.Keli oli tällä kertaa paljon miellyttävämpi kun edellisellä kerralla. Ei sadetta, ei tuulta ja lämpötilakin ihan sopiva. Vesi nyt on edelleen aika kylmää, mutta siinä ei oo mitään yllättävää kun ollaan vielä niin aikaisessa keväässä. Suurin osa viimeviikkoisista jäälautoista oli kuitenkin jo sulanut pois. Vesi ei ollut ehkä ihan niin kirkasta kun viimeks. Molemmat päätti luottaa tinseliin, se osoittautui toimivaksi edellisen kerran.

Oli mennyt jo melkein pari tuntia ilman minkäänlaisia tapahtumia. Mä ajattelin vaihtaa perhoa, heitin viimeisen heiton ja aloin ihan huolimattomista nykiä siimoja takaisin. Perho oli vain muutaman metrin päässä mun jaloista, kun näin uusien polarisoitujen pleksien läpi (tää oli ihan uutta, kun mulla on aina ennen ollu vaan jotkut H&M paskat pleksit, joilla ei nää yhtään mitään) siistin muljahduksen ja sit oli kala kiinni. Jeeeeeessssss!!
Miten musta tuntuu että aina kun yrittää kovasti keskittyy kalastukseen niin silloin ei tapahdu mitään, mut kun mieli vähän herpaantuu, tulee siistejä yllätyksiä. Näin on käyny useemman kerran. Syliin pääs suunnilleen 80cm pulska hauki. Painosta ei taas mitään tietoa, mutta ainakin sitä oli vaikeeta nostaa. :D Siis mä en oo ikinä pidelly noin isoa kalaa, varsinkaan haukea. Nuorempana mun kaikki kalastus keskittyi haukeen meidän mökillä, mut sen lammen yksilöt on korkeintaan vähän reilun kilon kokoisia. Mukava pääsiäisylläri tää fisu! Parempi kun mikään suklaamuna. Voitten vaan arvaa mikä olikin koko loppuillan kuumin puheenaihe...

Toim. huom. Viimeviikon kuvia katsellessa ja mittanauhan kanssa päättelyssä tultiin muuten siihen tulokseen, että se Juuson saama mörkö oli isompi kun 90cm. Niin kirjotin edellisessä postauksessa, mutta kyllä se lähemmäks metrinen oli. Pitäis aina muistaa ottaa mittanauha messiin, jos haluu ihan varmasti oikeet mitat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti