perjantai 17. huhtikuuta 2015

Perhomessut 2015

Pieta - Messuista alkaa kohta olla jo viikkoa aikaa... Jos tästä pikkuhiljaa olis selvinny niin että jaksaisi rustailla jotain ylös. :D Mulle nää messut oli ensimmäiset. Me oltiin Veeran, Hannan ja Nooran kanssa mimmiporukalla liikenteessä ja meillä oli oma messuosasto. Meidän teemana oli "Aloittelijalta, aloittelijalle" ja samalla yritettiin myös innostaa muita likkoja paikalle. Pisteellä oli perhonsidontaa, mä tein haukitupsuja, Veera pupia/larvoja ja Hanna mulkkiksia. Paria ihan miniä pikkujätkää päästiin jeesaamaan sidonnassa. Ne oli jätkien ensimmäiset perhot! Nooran aiheena oli kalastusvaellukset. Noora jakoi tärkeetä infoa esimerksi varusteista ja samalla sai testata miltä 20kg rinkka tuntuu selässä. Se on aika normaali paino, kun tälläiselle reissulle lähtee.

Ylläoleva harja sai aikaan hekottelua. Mä olin unohtanut mun slinkyharjan (sekin on vaaleenpunainen) himaan, joten Veera uhrasi oman harjasta tähän käyttöön. Kyllä slinkyillä tarvii oma harja olla! Ihan kauheesti ei keretty messuilla kiertelee kun aika meni niin nopeesti siinä omassa osastolla hengaillessa, perhoja sitoessa ja höpöttäessä. Meidän piste oli ihan lavan vieressä, joten ainakin esiintyjiä tuli jonkun verran kuunneltua. Heti messujen alussa Mari Elal oli puhumassa vastuullisuusasioista. Heti perään oli asiaa kalastuksesta Kymijoella liidaajana Niko Rokka. Tapani Mikolan heittojuttuja olis ollu kiva kuulla enemmän, mut just silloin oli tohinaa meidän omalla pisteellä. Välillä saatiin kunnon suihkut heittoaltaalta, kun oltiin ihan sen takana.


Eka messupäivä meni tosi nopeesti. Vasta ihan päivän lopussa kerettiin Veeran kanssa testaamaan muutamaa vapaa. Mä kokeilin ekaa kertaa switchiä. Vapa oli nelosluokkanen ja olin ihan hukassa sen kanssa! Haha, en oo koskaan heitelly niin kevyellä vavalla. Silloin kun sain mun oman 6/7 luokkasen kakskätisen ekaa kertaa käyttöön, olin sillonkin vähän ulapalla kun olin tottunut luokkaan 9/10... Mitäs tää switch sitten. :D

Ylöjärveltä lähdettiin hotellin kautta illalliselle, jossa oli muitakin messutyyppejä paikalla. Likkojen kanssa mietittiin mihin lähettäisi jatkoille, mutta siihen ei kuulemma ollut kauheesti vaihtoehtoja. Tie vei UkkoNooan kautta Ilvekseen. Vissiin aika perinteinen messujatkokaava.......


Hauskaa oli! Seuraavana aamuna olo oli jokseenkin homeinen, varsinkin kun menneen yön unet oli luokkaa pari tuntia. Oltiin kuitenkin messuilla heti aamusta paikalla. Sunnuntaina oli meidän vuoro nousta lavalle. Jännitti ihan pirusti! Aiheena perhokalastuksen aloittaminen perustuen omiin kokemuksiin. Paikalle ei ollu varmaan kovin montaa ihan aloittelijaa, mutta ehkä joku sai esityksestä jotain irti. Myös Nooralla oli oma esitelmä samasta aiheesta mihin meidän osatolla pääsi myös tutustumaan eli ne kalastusvaellukset. Tää on aihe joka mua itteeni kiinnostaa kovasti. Ehkä kesällä päästään tälläinen toteuttamaan. Nooraa ennen Tuomo Kilpi jatkoi Kymijokiteemaa, mutta ei lohenkalastuksen merkeissä vaan taimenen.
Jälleen oli messupäivä aika nopeesti kasassa, vaikka välillä väsyttikin sattuneista syistä. Viikonlopun aikana monet tuli juttelemaan ja se oli tosi kiva juttu. Myös muutamia naisia kävi osastolla. Osa oli jotenkin tuttuja naamoja, mutta suurin osa ihan uusia tuttavuuksia. Perhomimmien facebookryhmäkin sai muutamat uudet jäsenet. Suurin osa meitä moikkaamaan tulleistä naisista oli jo päässyt harrastukseen sisälle, mutta mahtui joukkoon myös ei kalastavia, jotka olis nyt kiinnostuneita ja kysymässä vinkkejä. Täähän meillä oli tavoitteena.

Messuilla oli mukavaa. Kiitokset järjestäjille että saatiin olla mukana. Kiitos myös kaikille niille ketkä kävi meitä morjestamassa! Alla messujen kooste videomuodossa. (by Kymi Fishing shop)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti