torstai 4. kesäkuuta 2015

Perhomimmit (ja pari kundii) Parkanossa

Pieta - Kesäkuun ensimmäisten päivien kalareissu suuntautui Parkanoon Viinikanjoelle. Meillä oli mimmiporukan kanssa siellä treffit. Hurautettiin Juuson kanssa ensiks Tampereelle, josta napattiin Veera kyytiin. Hanna ja Noora tuli Viinikalle myöhemmin yöllä suoraan Isojoen reissulta. Koska kesäillalloissa valoa riittää pitkään, alotettiin kalastus Veeran ja Juuson kanssa jo ennen muiden tuloa. Mä sain kirren! Taas olin ihan hämmentyny, en oo ikinä saanu kalaa kahtena peräkkäisenä päivänä... :D Enkä oo muuten ikinä nähny noin siistissä kunnossa olevaa kirreä, sillä oli jopa pyrstö kuosissa ja muutkin evät tallella. Kaikenlisäks oli vielä tosi virkee kun sai ihan kunnolla taistella vastaan. Ei se meinannu pysyy ees pinnan alla. Hienot hypyt.
Kun Hanna ja Noora liittyi porukkaan, ei maltettu mennä heti nukkumaan vaikka kello olikin jo aika paljon. Höpöteltiin notskilla ja käytiin vielä pikaisesti kalassakin. Olipa kiva yrittää nukkuu sen jälkeen kun aurinko oli jo noussu. Seuraavan aamun olo oli vähän tahmee. Puhuttiin että herättäisiin aikaisin, mut eipä kukaan vissiin tajunnu laittaa herätyskelloa soimaan kun kello lähenteli jo kymmentä kaikkien kömpiessä ulos makuupusseistaan. No, ihan kivaa välillä tälläinen rennompi meininki. Usein kalareissuilla tulee noudatettua vähän tiukempaa linjaa. Puoliltapäivin oltiin taas valmiina päivän koitoksiin. Myös Antti liittyi seuraan.


Viinikanjoki oli nättiä aluetta. Kalastettiin joen kolmessa eri kohdassa. Tapahtumat oli aika vähäisiä kaikilla. Särkiä ja ahvenia sai välillä irrotella koukusta, mutta isompia tapahtumia oli tosi vähän. Veeralla oli pari ärsyttävää karkuutusta heti päivän alkupuolella. Yksi taimen kävi haavissa, mutta se oli tooosi pieni. Taimen kuitenkin. :) Super kaunis! Päivän aikana tuli myös pari kirreä lisää, Veeralle ja Juusolle.Oli aika siisti fiilis kun pystyi kalastaa ilman kauheeta kerrospukeutumista. Eka päivä tänä vuonna! Voisi jopa sanoa että ihan kesäinen. Oli myös kivaa olla kalassa joella pitkästä aikaa. Viimeiset puoli vuotta (sunnuntaita lukuunottamatta) on mennyt merellä, meritaimenen tai hauen perässä. Vähän oli tekniikoissa alkuun hakemista, mutta kyllä oli taas kivaa. Tästä se jokikausi taas alkaa. Oli myös ihan parasta treffata näitä tyttöjä, kiitos kaikille! Lopeteltiin kalastus illalla. Meillä oli Juuson kanssa jälleen vähän ajettavaa edessä. :D Hannasta oli seuraa Tampereelle asti. Tälläkertaa päästiin ilman kauheeta väsymystä kotiin saakka. Viimeaikoina himaan ajamiset on ollu aikamoista taistelua että pysytään hereillä. Perjantaina persaus puutuu taas noin 600km verran!

2 kommenttia:

  1. Upeata nähdä hyvälaatuisia kuvia ja tunnelmia ex-vakkarikoskelta. En tahdo päästä paikalle kuin kerran kesässä nykyisin, joten lämmittää! Varsinkin ylimmässä koskessa, niskan ja sillan välillä, lymyää +50cm taimenia, vaikeita tietysti jallittaa saati väsytellä kovassa virrassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veeralla oil just siellä ylimmässä koskessa taimen pariinkin otteeseen kiinni, mutta vetäs niin nopeesti koskee alas että pääs pois! Ehkä ne sieltä vielä joskus tulee. :)

      Poista