tiistai 16. kesäkuuta 2015

Iltapisto merelle

Pieta - Kesän ja jokikauden alkaessa meillä on merijutut jääny vähemmälle. Toukokuun alkupuolella käytiin viimeksi, mutta huonolla menestyksellä kun kaloilla oli kutuhommat pahasti kesken. Edelliset haukikontaktit koettiin pääsiäisenä. Eilen päätettiin taas lähtee yrittämään Juuson duunien jälkeen.  Messiin lähti myös Miikka. Me ostettiin viikko sitten oma auto ja se pääs nyt samantien koetukselle tilavuutensa kanssa. Yksi auton kriteereistä oli pystyä kuljettamaan kelluntarenkaat täysinä. Hyvin mahtui!

Kuuden tienoilla lähettiin kellumaan. Alkuun oli hiljaista. Tutut mestat ei tuottanu tulosta. Polskuteltiin vähän kauemmas, jossa ei aikaisemmin olla käyty. Miikka joutui jo laittamaan pillit pussiin aikaisen duuniinmenon takia. Vasta alkuillasta alkoi tapahtua. Ensiks Juuso karkuutti yhen vonkaleen. Koosta ei tietoa, mut veti ihan kreisisti. Seuraava tapahtuma aika nopeesti sen jälkeen. Tuli ylös asti. Taas ei mennyt kauaa kun munkin vapa alkoi taipua. Nää kaverit oli ihan hullun virkeitä verrattuna kevääseen. Niitä ei oikeesti meinannu saada ylös!
Keväästä viisastuneina meillä oli tällä kertaa mittanauhakin messissä... Mun pötikkä oli 70cm, samoin Juuson eka ylös asti tullut. Kun oltiin saatu mun hauki mitattua ja päästettiin takaisin, Juuso kerkeks heittää yhden heiton kun taas oli kala kiinni. Tällä kertaa vähän kookkaampi. Veti aika hyviä spurtteja renkaan alle.
Tää Juuson 80cm jäi tän reissun suurimmaksi. Aika oli menny taas hurjan nopeesti ihan huomaamatta. Päätettiin pikkuhiljaa alkaa polskia takas lähtöpisteeseen. Matkalla Juuso sai vielä yhden 70 senttisen ja mä karkuutiin yhden. Jo lähellä lähtöpistettä huomattiin kaislikon reunassa actionia. Juuso oli onnistunu aikaisemmin katkomaan perukkeensa taistellessaan kaiskikkoa vastaan, joten mä käytin tilaisuuden hyväkseni ja kävin vielä nopeesti kopasemassa kohdan jossa oli näkynyt elämää.


Sieltä nousi taas 70cm pullukka. Kauheet kyydit vaikka kokoo ei ollu ton enempää. Hauskaa hommaa!


Oli oikein mukava iltapisto. Merikin on jo sen verran lämmin, että ainakin sen puolesta olis voinu vielä jatkaakkiin. Seuraavan päivän velvollisuuden pakotti kuitenkin lopettelemaan. Illan saldoksi jäi viisi ylös asti saatua kalaa, kaksi karkuutusta ja haavaiset sormet molemmille. Haha, ei tän kokoistenkaan haukien käsittely oo ihan tuttua vielä. :D Saatiin samalla myös jalkatreeni. Takaisin polskiessa oli aika hyvä vastatuuli. Kesäillat on petollisia kun ei tiedä yhtään paljon kello kun on valosaa pitkään. Oltiin joskus puolenyön aikaan vasta kotona. Nyt on kesä, siitä pitää nauttia, vaikka vähän väsyttäiskin töissä. Kohta on jo juhannus ja päivä alkaa taas lyhentyä. Apuva.

Ps. Perhomimmeiltä on kyselty pääsiskö meidän juttuja lueskelemaan jostain julikisesti. Nythän Perhomimmit ryhmä facebookissa on vain naisille. Jos naikkosten jutut kiinnostaa, voi niitä käydä nyt tutkailemassa tästä linkistä. Sivu on vielä uusi, joten juttua ei ole paljoo mutta eiköhän se siitä ala rullaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti