maanantai 22. kesäkuuta 2015

Pre-juhannus Tainiolla

Pieta - Juhannuksen suunnitelmat meni uusiksi. Meidän oli tarkotus lähteä Tampereen vahvistusten, Veeran ja Antin kanssa juhannusta edeltävänä keskiviikkona Herraskoskelle ja siitä jatkaa Juuson kanssa juhannuksen viettoon Saarijärvelle. Itse juhannuksen viettopaikka vaihtui Pertunmaahan ja Herraskoskikin pistettiin puihin korkeen vesitilanteen takia. Sit alkoi miettiminen uudesta kalapaikasta. Kohde valikoitui lähinnä sijaintinsa takia, päätettiin mennä Hartolaan Tainionvirralle. Se on lähellä Pertunmaata ja meidän mökillä on sen verran hyvin tilaa että mahduttiin sinne porukalla majoittumaan. Muut juhannuksen viettäjät ei ollu vielä saapunu.

Otettiin luvat alkamaan keskiviikkona puoli yhdeksältä illalla. Aluks mietittiin että alotetaan vasta aamulla, mutta ilta oli hyvä veto. Oli nätti keli ja tapahtumiakin ihan kivasti. Kalat aktivoitu mitä pidemmälle iltaa mentiin. Joskus kahden tienoilla tultiin mökille nukkumaan. Aamupäivästä taas takaisin joelle.
Kalastettiin yhteensä kolmessa eri paikkaa, Vanhan Myllynkoskella, Keijulankoskella ja Ekonkoskella. Käytiin Tainiolla Juuson kanssa ihan samoihin aikoihin viime vuonna. Ei voi sanoa että paikka on tuttu, mutta kyllä edellisestä kerrasta varmasti jotain hyötyä oli. Veeralle ja Antille tää oli eka kerta.

Kaloja tuli taas suht tasaisesti, mutta tapahtumat hiljeni iltapäivää kohden. Mun saldoksi jäi kaksi taimenta. Ihan ekassa kuvassa näkyvä mini ja edellisenä iltana toinen, vajaa 40cm, joka hienosti vapautti itsensä haavista...... Ei vissiin halunnu kuvattavaks. Myös Juuso sai pari kalaa. Toinen niistä oli alimmissa kuvissa komeileva hieno evällinen. Veera sai kaloja kolme, Antti ei tainnu edes laskea. :D Eniten ylös tuli istareita.Illansuussa alettiin olemaan jo vähän poikki joten lopeteltiin hieman ennen lupien loppumista. Siitä oli hyvä aloittaa juhannusfiilis. Myös Tainiolla vesi oli piirun verran korkeemmalla kun yleensä, mutta se ei kalastukseen vaikuttanut oikeestaan mitenkään. Herraskosken skippaaminen jäi vähän kaivelemaan mieltä, mutta kyllä sinne varmasti vielä joskus ehtii, sit kun on parempi vesitilanne. Tää Hartola oli nyt ihan hyvä valinta. Ainakin oli ihan mukavasti tapahtumia ja muutenkin kivaa. Muutaman kerran meni hermo kun perhot oli jossain ihan muualla kun vedessä, mutta sitä nyt vissiin sattuu paremmissakin piireissä... Kiitokset Veeralle ja Antille seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti