maanantai 19. lokakuuta 2015

Uusia haukipaikkoja

Kalassa! Pitkästä aikaa, jee! Edellisestä kerrasta olikin vierähtäny jo vähän reilu kaks viikkoa. Viimeisin "duunikomennus" vei kaikki mahkut ehtiä mihinkään, joten kyllä kelpas taas pienen tauon jälkeen lähtee matkaan. Lauantai aamuna herättiin aikaisin, pakattiin jäinen Corolla kelluntarenkailla sekä muilla haukikamoilla ja lähettiin tutkimaan uusia paikkoja. Oltiin aikaisemmin viikolla jo tutkittu karttaa ja löydetty muutama ihan potentiaalisen näköinen mesta. Vähän jännittettiin, että osuiko meidän veikkailut oikeaan. Samalla jännitti myös sään vaikutus. Miks aina meidän tuurilla säätiedotus näyttää alkuun ihan lupaavalta, mut kun pääsee paikalle, aurinko alkaa porottaa kirkkaalta taivaalta. Nyt oli myös ihan tyyntä.
Vesi on törkeen alhaalla. Sitä tuntuu moni valittelevan tällä hetkellä vähän siellä täällä. Muuten paikka näytti kyllä ihan lupaavalta. Koluttavaa aluetta oli mukavan paljon. Aika nopeesti saatiin molemmille ekat kalat. Molemmat ihan puikkoja vain, Juusolla aavistuksen isompi. Samaa puikulameininkiä jatkui koko aamupäivän. Mä en saanu yhtään enää tarttumaan kiinni ja meininki alkoi pikkuhiljaa turhauttaa. Ei se, että kalat ei jääny kiinni, vaan lähinnä niiden koko. Kun lähtee kalastaa haukee toivois kuitenki saavansa edes vähän isompaa.Iltapäivän lähestyessa alettiin pikkuhiljaa polskia takas kohti autoa, ei vieläkään mitään mainittavaa. Mulla alkoi turhautumistatti kasvaa kunnolla otsaan ja tokaisinkin jo Juusolle koko homman olevan aika perseestä. Silloin nasahti vähän parempi kala. Kannattaa näköjään vähän unohta niin rupee tapahtuu. Kala pääs mitattavaks asti ja vähän jo toivoin enkkojen rikkomista, mut ihan siihen ei päästy. Tuttu ja turvallinen ysikymppinen. (Niinku mäkin, hekoheko...) Tosin edellinen 90cm tuli lammesta, joten olihan tää kuitenki enkkakala mereltä. Oon siis ihan tyytyväinen. Vähän pisti nolottaa ne parit angstikommentit, mut ei oo eka kerta kun käy just näin haha. :D


Iltapäivällä pidettiin taukoa, lämmiteltiin varpaita ja grillailtiin skärbää. Tässä välissä se auringonpaiste ei haitannu yhtään. Loppupäiväksi haluttiin joku uusi paikka, mut enää ei löydetty oikeestaan mitään kivaa. Yhdessä paikassa käytiin kellumassa, mutta heitettiin ihan tyhjää. Illalla ajettiin takaisin kotiin.Veikkailtiin että paikka jossa ekaks oltiin, olis vähän paremmissa olosuhteissa ollu oikein hyvä. Yllättävän hyvin meni lopulta nytkin, vaikka universumi onkin meidän kalastusreissuja vastaan vissiin. Täytyy yrittää vielä päästä kokeilemaan samat mestat sit kun vesi taas jossain välissä nousee ja toivoo että olis muutenkin paremmat kelit.

Myös sunnuntaina lähettiin kalaan. Tällä kertaa ihan lähivesille. Aamulla herätessä oltiin ihan fiiliksissä kun katottiin ulos ikkunasta. Jes, pitkästä aikaa kunnolla pilviä ja sopivan nahkean kostea keli. Kun päästiin autoon, mitä tapahtuikaan? Kauas pilvet karkaavat ja sitä rataa... Ei aina voi säätä ja olosuhteita syyttää, mut hei haloo. MP reissu, joka ärsyttämään molempia. Onneks sentään edellinen päivä oli ollu yllättävän jees. Jos vaikka seuraavalla kerralla taas vähän parempi tuuri! Syksy, ala jo kunnolla pliis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti