tiistai 3. marraskuuta 2015

Taas haukijuttuja

Viime viikolla kehuskelin tän blogin facebook sivulla, että jeejee huomenna mennään kalaan. Ei taas menny ihan kun Strömsössä meidän aikeet. Oltiin menossa VKK:lle siikoja narraamaan ennen töitä ja oltiin jo innoissamme heti aamusta ostamassa lupia Meri-infosta. Tais muutaman päivän lomailu Prahassa tehdä hallaa pääkopalle, kun sehän oli tietenki virppapäivä. Eipä siinä mikään sit auttanu, jäätiin Meri-infoon hengaamaan ja tekee ostoksia Rajalasta. Nyt on uutta kalustoa! Käytiin myös kattomassa kutevia kaloja.

Koko viikonloppu meni duunissa, joten kalaan ei kerenny. Eilen maanantai oli kokonaan vapaata ja se pyhitettiin kalastukselle. Päätettiin taas lähteä katsomaan uusia paikkoja, jota oltiin aikaisemmin tutkittu kartasta. Kelikin näytti taas alkuun lupaavalta, mutta kun päästiin pelipaikoille, pilvilautat alkoi harventua.Vesi on vieläkin aika matalalla, joka hieman hankaloitti hyvin paikkojen löytämistä. Osassa mestoista oli siis niin matalaa, että räpylöillä pystyi potkimaan vauhtia pohjasta. Lähettiin molemmat eri suuntiin tutkimaan aluetta. Mä löysin hyvänoloisen paikan, jossa tulikin kaksi tosi hyvää tälliä ja perään muljahdukset, mut yhtäkään kalaa en saanu tarttumaan kunnolla... Juusokin tuli lopulta samoille paikolle ja sai päivän parhaimman.

Iltapäivällä aurinko meni pilveen ja keli oli aika siisti. Käytiin autolla syömässä eväät ja päätettiin jatkaa matkaa, kun meiningit oli ihan hiljentyny. Mua alkoi jo mietityttää, että jäänkö ihan nollille tällä kertaa. Tultiin vanhoille tutuille mestoille. Lähdin heti vähän etäämmälle Juusosta tsekkaamaan tutut ottipaikat. Tulihan se kala sieltä, vielä ekalla heitolla. Koko ei päätä huimannut, mutta kiva oli saada edes yksi.


Ilta pimeni tosi nopeella vauhdilla. Ei keretty olla viimeisessä paikassa kun ehkä tunti. Takaisin piti polskutella pimeässä. Päivän pituus lyhenee hirveellä vauhdilla. Päivän saldoksi jäi yksi isompi ja neljä piemempää, mut ei ihan minipuikkoja kuitenkaan. Vähän hankalaa, mutta jotain kuitenkin.  Itse sain niistä vain yhden.  Tulevalle viikonlopulle on vähän erilaista settiä luvassa, mutta sitten taas jatketaan vielä ehkä haukihommilla. Mua kaihertaa kun en oo vielä päässyt rikkomaan ennätystä. Mertsariakaan ei olla vielä kertaakaan käytä tänä syksynä kokeilemassa. Sillekkin täytyisi ottaa aikaa. Toivottavasti talvi ei iske ihan puuntakaa.

2 kommenttia:

  1. Tuli 2015 vuonna ekaa kertaa paremmin tuota haukea perholla kokeiltua mutta kahluuhousujen kans ei paljoa ollut valinnanvaraa mistä kokeilla. Kelluntarengas on ollut harkinnassa hommata tai kajakki. Kuin ison alueen renkaalla pystyy suunnilleen esim. 4 tunnin aikana haravoimaan? Kokemäenjoessa luultavasti tulisi eniten käyttöä niin en tiedä paljonko virta hankaloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmaan aika kortilla paikat jossa pärjäisi pelkästään kahlaamalla... Me ollaan yleensä liikuttu suunnilleen puolen kilsan säteellä, joskus ehkä isommallakin. Riippuu vähän kuinka tarkasta paikkoja kalastaa. Eihän se liikkuminen mitään kovin nopeeta sen renkaan kanssa oo ja välillä tulee fiilis, että kajakki olis mukavampi vaihtoehto. :D Varsinkin jos alueella on potentiaalisia paikkoja hieman kauempana toisistaan. Siirtymiset on kaikista nihkeimpiä, mut jos kalastettavaa aluetta on paljon, menee pidempikin matka helposti pikkuhiljaa polskien.

      Poista