sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Ensimmäinen kouluprojekti

Me ollaan tässä viimeaikoina tehty koulussa ekoja itsejärkättyjä reissuja. Porukka jaettiin osiin ja jokaiselle ryhmälle annettiin kohde johon piti totetuttaa reissu, vaikka kuviteltu TYHY päivä, joka sisältää jotain aktiviteettia, ruokailun ja tutustumista alueeseen. Viime viikolla oli kaksi päivän reissua, eka päivä Torronsuolla ja toinen Liesjärvellä. Nää pyrähdykset jouduin ite skippaamaan, et sain vähän duunihommia tehtyä... Tällä viikolla oli vuorossa Porkkalanniemi ja Meiko. Ryhmä johon mä kuuluin, sai hommakseen kyhätä kasaan Porkkalan reissun. Kuinkas sattuikaan, oli ihan mieleinen kohde. Samaan ryhmään osu kaks muutakin kalastusharrastajaa, joten on varmasti aika vaikeeta arvata minkälainen reissu oli tiedossa. Koko päivä rakentui kalastusteeman ympärille. Mertsaria lähettiin yrittää.

Torstai aamuna kello soi viideltä ja Porkkalassa oltiin jo kasin tienoilla valmistelemassa päivää. Piia ja Kirsi hääräs tarjottavien kanssa, mä, Timo ja Lauri taas valmisteltiin kalastukseen liittyviä juttuja. Lauri hoiti virppapuolta ja mä olin perhovastaava. Timo jeesaili molempia minkä pystyi. Perhosetit saatiin käyttöön Visionilta. Kun porukka tuli puolikybän aikaan paikalle, tarjottiin kahvit, kerrottiin päivän ohjelmasta, pidettiin pieni info taimenesta, sen kalastuksesta, tän hetkisestä tilasta, rahoitusajoista, vähän kalastusluvista ja sitä rataa.


Keli oli aika raju. Ihan perus settiä mertsarin kalastuksessa. :D Tää ei ehkä oo paras hetki tai kalalaji, jos ei oo koskaan perholla kalastanu. Mut kaikkia kyllä kiinnosti, vaikka kokemusta ei paljoa ollut. Koko päivän ajan notskilla oli tarjolla kuumaa glögiä, kahvia ja teetä. Puolenpäivän tienoilla syötiin lounasta, jonka Piia oli meille valmistanu. Myös ruokailu oltiin kehitelty teemaan sopivaksi. Tarjolla oli thaityyppistä haukikeittoa, joka oli ihan helkutin hyvää. Lounaan päätteeks Kirsi kertoi vähän historiaa Porkkalanniemestä. Iltapäivällä jatkettiin taas kalastusta.

Kalastusosuudet meni aika nopsaan. Oli hauskaa kattoa jengin innostusta kun moni kokeili pethovapaa ekan kerran. Oli aika jännää toimia "oppaana", heiton opettaminen on oikeesti aika vaikeeta. Varsinkin kun ei itsekään oo mikään pro. :D Teki ihan törkeen hyvää päästä merelle tuulettumaan. Musta oli myös kivaa saada tuoda esille sitä hommaa mistä mä nautin. Mertsarin kalastus on mulle se, jolla saan kaikista helpoiten päätä nollattua. Kelit on usein kovia, tulee, aallot meinaa heittää nurin ja vesipisarat hakkaa naamaan. Kun keskittyy heittämiseen ja siihen, et pysyy pystyssä, unohtuu kaikki huolet ja stressit. Oli siistii huomata et päivän jälkeen moni pystyi samaistumaan tähän ajatukseen. Se kontrasti joka tulee luonnon voimasta ja omasta sisäisestä rauhallisuudesta, on ihan mahtavaa.

Kalastuspäivän jälkeen kerättiin kimpsut ja kampsut autoihin ja jatkettiin matkaa seuraavaan kohteeseen. Toisella porukalla oli kohteena Meikon ulkoilualue. Oltiin perillä just ennen pimeetä. Illan ohjelmassa oli vielä leirin pystytys, Porkkalapäivän purku ja iltapala. Nukuttiin puolijoukkueteltoissa ja yöpymisestä vastaava porukka oli järkänny meille iltaruuaksi pizzaa Kotipizzasta. :D Ihan perus eräoppaiden safkaa. Mahtihomma! Illalla pääs myös testaa telttasaunaa. Sen jälkeen oli hyvä vetäytyy telttaan ja makuupussiin lepäilee. Aamulla jatkui tohinat.

Vitsi että teki hyvää vetästä 9h yöunet teltassa! En oo muutamaan viikkoon saanu oikein nukuttua kun kroppa käyny ihan ylikierroksilla stressistä, mut nyt vihdoin tuli levättyä kunnolla. Koko päivä ulkona ja siihen päälle hyvät yöunet... Aamulla oli niiiin hyvä olo! Meikon osuus mentiin "alokasleiri" teemalla, mut kuitenkin aika rennosti. Keli oli kiva ja päivän aktiviteetit mettässä kans jees. Lounaalla syötiin hernekeittoo ja jälkkäriks oli munkkia. Iltapäivästä kisailtiin erilaisten tehtävien parissa ja sit suunnattiin viikonlopun viettoon! Nää pari päivää meni kokonaisuudessaan tosi kivasti. Niin hyvä irtiotto stressin keskeltä. Olo on kuin uudesti syntynyt, ehkä tää tästä!

Mulla on ollu tässä jo jonkin aikaa ihan kauhee kalastuskuume. Toi Porkkalan osuus ei ihan hirveesti jeesannu asiaa. Enhän mä ite kalastanu ollenkaan, kun pidin huolta muista. Pari heittoo tein esimerkin vuoksi ja se jo sai hirveet poltteet päälle. Onneks asiaan tulee korjaus viikon päästä. Sit on tiedossa kalareissua pitkästä aikaa. Jesss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti