perjantai 27. kesäkuuta 2014

Purjehduspäivä 1: Espoo - Porkkala

Tähän väliin kirjoutusta vähän muustakin kuin kalastuksesta. Heti juhannuksen jälkeen tuli lähtö vähän erilaiselle reissulle, purjehdus Espoosta Hankoon. Kokeiltiin purjehdusta ensimmäisen kerran loppukesästä 2012, mutta se todellakin oli vain pieni parin tunnin seilaus Helsingin edustalla. Nyt reissun oli tarkoitus kestää kolme päivää. Veneen kipparina toimi Pietan faijan Jonen lapsuuden kaveri Pasi ja myös Jone oli mukana. Nää vanhat kaveruksen on purjehtinut useasti yhdessä. Me oltiin gasteina.


Matka lähti käyntiin Espoon Matinkylästä. Vietiin tavarat veneeseen ja käytiin hoitamassa ruokaostokset reissua varten. Ekat pari tuntia meni valmisteluissa ja opetellessa. Alla olevassa kuvassa Pasi näyttää Juusolle solmujen tekoa, jotka alkoivatkin sujua samantien. Ei ihme, kun solmut on tuttuja siimojen ansiosta.
Ekana päivänä purjehdukseen kului vain kolmisen tuntia. Aamulla näytti siltä, että päivästä tulee ihan pläkä mutta iltapäivää kohden tuuli alkoi hieman voimistua ja matka taittui mukavasti. Ekasta purjehdusosuudesta ei ole kuvia, kun aika meni asian opetteluun Pasin opastamana. Pieta oli mukana purjeiden hallinnassa ja Juuso ohjasi. Ensimmäinen stoppi oli Porkkalassa, Lähteelän vierasvenesatamassa.

Kun päästään satamaan, vene on kiinni ja kaikki hommat kasassa, on Pasilla ja Jonella perinteenä ottaa pienet rommipaukut. Niin myös tällä kertaa. Rommia lasiin ja hetki ihan relaksi auringon paisteeseen. Kovin lämmin ei ollut vaikka aurinko paistoikin, kuten ehkä vaatetuksesta sattaa huomata.
Lähteelä oli hienon näköinen paikka. Käytiin ikuistamassa mestoja kameran kanssa. Meillä oli myös onget mukana, kokeiltiin onneamme laiturin nokasta. Mitään varteenotettavaa ei tullut ja aika meni vain eri kalalajien bongaamiseen. Tulos oli neljä; ahven, salakka, kolmipiikki ja kiiski. Kolmipiikit näyttivät huvittavilta yrittäessään napata melkein itseään isompaa matoa ongenkoukusta.Jäätiin lähteelään yöksi. Päivä meni kokonaisuudessaan hyvin, vaikka itse purjehdus jäikin aika lyhyeksi. Jotain tuli kuitenkin opittua ja nähtyä. Eka ilta ja nukkumaanmeno tuntui aika mielenkiintoiselta keinuvassa veneessä. Me nukuimme veneen keulassa, joka oli kuin meille tehty mittojensa puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti