lauantai 28. kesäkuuta 2014

Purjehduspäivä 2: Porkkala - Jussarö

Seuraava aamu Lähteelässä valkeni pilvisessä säässä. Pieta kokkasi koko porukalle aamupalaksi puuroa, jonka jälkeen valmistauduttiin lähtöön. Pääsimme taas matkaan klo 10. Tuulet olivat aivan tipotiessään, joten joten tuli päätös tehdä ainakin alkumatka moottorilla. Tuulet ei yltyneet, joten myös loppumatka mentiin koneella.

Jotkut muut veneet yrittivät purjeilla. Koneella meneminen tuntui välillä vähän pitkästyttävältä, mutta ainakin kerkesi katsella hienoja merimaisemia. Tänään oli Pietan vuoro harjotella ohjaamista. Muut hoitivat navigointia.Jussaröhön saavuttiin alkuillasta. Pienenä pelkona oli, että satamaan ei mahdu mutta se ei onneksi pitänyt paikkaansa. Illan mitään paatteja tuli kuitenkin paljon lisää, joten osuttiin satamaan juuri hyvään aikaan.


Jussarössä on luontopolku, joka käytiin porukalla kiertämässä.


Jälleen kerran, merelliset maisemat on vaan niin hienoja. Siistein mesta oli pitkähkö ranta, jonka hiekka on lähes mustaa. Aurinkoisella säällä sen olisi nähnyt paremmin, mutta oli se hieno näinkin!


Luontopolun kiertämiseen vierähti pari tuntia, joten nälkä oli aika kova kun pääsimme takaisin veneelle. Onneksi illan ruoka ei ollut aikaa vievä. Pieta paistoi kasan sisäfilepihvejä, joita upposi venekuntaamme reilun kilon verran. Ihan perus retkeilyillallinen. ;) Kyllä uni maistui sen jälkeen!Toinen päivä meni ihan kivasti, vaikka vähän harmitti koneella kulkeminen. Päivällä olisi ollut hyvin aikaa opetella uusia juttuja, mutta ei voi mitään. Onneksi merella oleminen itsessään on jo mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti