perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tainionvirta

Käytiin vähän ennen juhannusta Hartolan Tainionvirralla. Oltiin viettämässä juhannusta Pietan perheen mökillä ja sieltä käsin Hartolaan tuli matkaa noin 30km. Juuso on käynyt siellä kerran aikaisemmin muutamia vuosia sitten. Kalastusalue on melko laaja ja se on jaettu kuuteen pooliin. Välimatkat ovat sen verran pitkiä, että ne kannattaa taittaa autolla. Niin mekin teimme. Aloitettiin kalastus nelos alueelta.

Nelos poolilla oli vain ihan pientä harjusta, vaikka paikka näytti hyvinkin otolliselta isommalle kalalle. Siirryimme hetken päästä kolmos alueelle, eikä mennyt kauaa kun Juusolla oli kala kiinni. Pienen väsytyksen jälkeen kala saatin myös ylös. Haavissa makasi noin 50 senttinen nätti istari taimen.
Käytiin katsomassa loputkin alueet, mutta niissä ei ollut mitään tapahtumia. Ekonkosken sillan alue näytti hyvältä ja sieltä oli kuulemma myös tullut kalaa samana päivänä. Kahta viimeistä aluetta emme edes löytäneet. Tultiin takaisin alueella 3 eli Vanhan Myllykoskelle, jossa kalastettiin loppupäivä.

Loppupäivänä/iltana ei ollut enää mitään tapahtumia kenelläkään, koskella oli kokoajan meidän lisäksi muutamia muita. Myöhään illalla lähdettiin ajamaan takaisin kohti mökkiä. Tainio vaikutti mukavalta mestalta ja sinne voisi mennä uudestaankin. Matka Vantaalta käsin on yhden päivän reissulle ehkä vähän pitkä, mutta jos pääsee johonkin nukkumaan niin hyvä. Ihan lähistöltä löytyy hotelli ja Camping alue, mutta varmaan halutessaan voi yöpyä jossain kohtaa vaikka omassa autossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti