tiistai 30. syyskuuta 2014

Kalassa ennen duunia

Pieta - Viime perjantaisen sidontaillan lomassa Juuso ja Miikka päätti että lähdetäänpäs maanantaina johonkin kalaan. Mulla oli kans aamupäivä tyhjää joten pääsin messiin. Eilen aamulla herätyskello soi kukonlaulun aikaan, nopsaa kahvit naamaan, kamat kalawagoniin ja aamu seiskaksi VKKlle.
Koskella oli rauhallista, vain me kolme. Näihin aikoihin vain kosken alaosa on auki ja kalastaa saa oikeestaan vaan kirreä tai siikaa sit kun ne ilmaantuu paikalle. Poikkeavaa on myös se että lupia myydään vain aamulle klo 7-13. Kahlauskamat jätettiin suosiolla himaan, vaikka vielä oli saanut kahlata. Kielto tulee voimaan 1.10. Ihan turhaa vetää kaikkia vermeitä päälle, kun ei tuolla edes tarvii kahlata.
Mulla kävi aamupäivällä vähän surkuhupaisa juttu.... Mä päätin lähteä testaamaan mitä kosken loppuliuku antaa. En oo mikään kovin ketterä tasapainottelija ja kivillä loikkija.Vesi oli aika korkeella ja kivet kaukana toisistaan. Tästä huolimatta pääsin kuitenkin kuivana perille, voitto! Kalastelin siinä jonkun aikaa kunnes tuli jano ja päätin lähteä hakee juotavaa rantaan jätetystä kassista. Takasin loikkaaminen ei ollutkaan enää niin helppoa, vaikka ei se väli oikeesti ollu kovin iso. :D Yritin asetella vapaa rannalle että saisin kedät vapaaks "suurta" hyppyä ja alastuloa varten, mut jossain vaiheessa iski uskon puute. Muina miehinä takas viskomaan, ehkä kukaan ei nähny tätä säätöä. Välillä yritin kuikuilla jätkiin päin, mut kumpikin oli keskittyny omaan tekemiseensä että ei ne mitään tajunnu. Jossain vaiheessa sain kontaktin Juuson joka tuli vihdoin pelastamaan neidon hädästä...

Ihan koko lupaa ei kalastettu, osa ajasta kului Meri-infossa lörpötellessä. Vähän enne lupien loppua lähettiin käymään Ruodossa. Ihan mukavaa oli käydä ennen töitä koskella. Siian tuloa ei voinut estää. ;) No ei nyt ihan mut, ei tää ajoitus ihan perseelleen mennyt. Syksyn eka siika oli saatu maanantaina lippoamalla.

Btw, käytiin mun siskon kanssa lauantaina tekee pieni valokuvaproggis VKKlla. Kuvat löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti