keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Pikaiset heittoreenit

Odottavan aika on pitkä... Se fiilis on aika kreisi kun oottaa jotain niin paljon, et meinaa haljeta. Mä ootan kevättä. Kun laitettiin kalastuskamat talviteloilla joulukuussa, fiilis oli pitkään yllättävän rauhallinen. Hieno kausi takana, hyvä hetki pitää pieni hengähdystauko. Siitä on nyt pari kuukautta ja voi että kun tekis mieli mennä jo kalaan. Stadissa vissiin pääsis jo, mut jos vielä hetken jaksais ventata et jäät lähtis enemmän veke.

Tänään käytiin Juuson kanssa pitkästä aikaa kuivaharjoittelemassa läheisellä lammikolla. Otettiin parit eri merisetit messiin ja lähettiin testailee miten heitot lähtee. Ihan ookoosti, vaikka siimavalinnat ei mennykkään ihan nappiin. Mukavaa oli ottaa vapa käteen pitkästä aikaa. Tuntuu et edellisestä kerrasta on ikuisuus.
Muutama postaus sitten kerroin että ollaan ehkä lahdössä Gotlantiin, jos kaikki menee suunnitellusti. Nyt on kaikki bookattuna ja matkaan lähdetään reilun kuukauden päästä. Niin siistii, ei millään jaksais venaa! Ajankohta on paljon aikaisemmin kun viime vuonna eli pääsiäisenä. Netistä on löytäny hieman ristiriitaista tietoa ajankohdasta. Jotkut kertoo että tosi vaikeeta, joillain käyny kunnon munkki ja kalantuloa ei voi estää. Saa nähdä mitä osuu omalle kohdalle. Paineet kasvaa. :D Edellisella reissulla sain vain yhden kalan ylös asti. Sen lisäks pudotin kaks, josta toinen oli vielä aika hyvää kokoa. Se karkuutus kummittelee mun mielessä edelleen. Tulee sellasina välähdyksinä mieleen ja kirpasee kovaa. Toivottavasti nyt menis paremmin. Kelit on varmaan ihan eri kuin viime kevään reissulla. Kylmenpää ja tuulisempaa varmasti. Se on onneks jo jotenkin tuttua meidän Ahvenanmaan reissun jälkeen. Karut kelit ei haittaa, se tekee merikalastuksesta siistii.

Kun saatiin reissu varattuu, mulla iski pieni paniikki kahluuhousujen kanssa. Mulla ei oo yksiäkään täysin ehjiä housuja. Kahdet Patskut vuotaa haarasaumasta ja Vissuissa on ite ryssitty reikä huonon heiton jäljiltä. Halusin kokeilla uutta merkkiä. Päädyin tilaamaan Simmsin naisten G3 pökät. Nää on ekat housut joiden malliin oon sataprossasen tyytyväinen. Istuu niin hyvin. Innolla odotan että pääsee kunnolla käyttöön. Toivottavasti myös kestävyys on yhtä hyvä kuin ulkonäkö ja istuvuus. Samassa paketissa tuli myös aijemmin tilatut Costan pilottimalliset aurinkolasit. Nekin oli nappivalinta! Tänään käytössä ekaa kertaa.


Gotlannin hypetyksen lisäks mielessä on jo myös loppukevät ja kesä. Hirveesti kaikkia paikkoja johon haluis mennä. Menee pää ihan sekaisin kaikista haaveiluista. Himassa aika menee kattellessa kalastusvideoita eri kohteista ja selaillessa googlen karttapalvelua. Mikä maa, pohjoinen vai etelä, mikä alue, mikä joki, vai kenties meri?! Ekan reissun jälkeen kalastuskuume helpottuu varmaan vähän. Tai sit nälkä kasvaa syödessä. :D Keväälle olis haaveissa myös toinen reissu aika pian Gotlannin jälkeen.

Ens viikolla on jokavuotinen GoExpo Messukeskuksessa. Siellä voi vähän lieventää (tai kasvattaa entisestään) kalastuskuumetta. Siellä on aina mukava käydä. Mä ite oon paikalla koko viikonlopun. Saa tulla morjestaa Kymi Fishing Shopin osastolle. Messujen Outdoor puolen ohjelman ja muut tiedot voi käydä kattomassa osoitteesta: www.sevent.fi/outdoorexpo/ Sivusto kertoo OutdoorExpon olevan parempi kuin koskaan. Toivotaan!

4 kommenttia:

 1. Uusimmassa 1/2016 Pohjolan perhokalastaja lehdessä oli heti alusta lähtien juttua Gotlannista ja meritaimenista, jos ei oo silmiin lehti vielä osunut. Toivottavasti teillä on kireitä siimoja ja kuvia reissusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä oo sattunu kyseinen lehti vielä kouraan. Kiitti vinkistä! Kireitä toivotaan, ettei tarvii tyytyy maisemakuviin ;) Tosin maisematkin siellä gotlannissa on aika siistejä.

   Poista
 2. Mikä on tuo kela kuvassa? Aika perusnätti...

  VastaaPoista