perjantai 22. huhtikuuta 2016

Me and the boys

Torstaina pakkauduttiin autoon taas kelluntarenkaiden kanssa. Samaan kyytiin poimittiin myös Jani ja Aki. Nyt ei lähdetty kellumaan hauen perässä, vaan tiedossa oli hieman kevyempää meininkiä eli lampikalastusta Lohenrenkaalla. Kun lähettiin liikkeelle, sanoin jätkille et täytyypä tarkistaa onko kamerassa muistikorttia mukana. Mä oon joskus reissuun lähdettäessä unohtanu sen himaan... Kortti mukana, matka voi siis jatkua. Kun päästiin Lohenrenkaalle ja olin ottamassa ekoja kuvia, ihmettelin kun koko kamera ei mee päälle. Nyt oli sitten akku kotona latauksen jäljiltä... Miten meni noin niinkun omasta mielestä? Aika vahvasti. Onneks Akilla ja Janilla oli kamerat mukana ja saatiin reissua dokumentoitua. Olipa taas orpo (ja urpo) olo ilman omaa kameraa.


Oltiin perillä suunnilleen puoliltapäivin. Parkkiksella oli useempi auto meidän lisäks, mut tungosta ei kuitenkaan veden äärellä ollu. Muutama muu perhonviskoja, sekä yks isä-poika porukka. Paikan sympaattinen omistaja tuli heti jutskaamaan samalla kun säädettiin tavaroita kuntoon. Oli niin outoo kasata ja käyttää taas kevyitä vehkeitä kaiken tän merikalastuksen jälkeen. Perukkeet niin ohuita ja perhot ihan liian pieniä. :D Mä oon aina ollu huono kaikkien solmujen kanssa, niitä on jotekin hirveen vaikee hahmottaa. Gotlannin reissulla opin kuitenkin jotain uutta, lenkkisolmun! Aikamoista taisteluu sen väsääminen vielä on, mut voin kuitenki sanoo et osaan.

Aloitettiin Akin ja Janin kanssa kalastus Kivijärveltä. Juuso lähti kokeilemaan uusinta lampea, mutta tuli aika nopeesti samaan mestaan meidän kanssa. Mä ja Juuso kalastettiin kelluntarenkaista, Jani ja Aki oli jalkamiehinä. Onneks Lohenrenkaalla on aika paljon laitureita, josta pääsee heittämään muuten ryteikköisiltä rannoilta. Ekan kalan sai Aki. Siikahan se siellä! Vielä ihan hyvän kokoinen, lähenteli viittäkymmentä senttiä.Seuraava kala osui Juuson kohdalle. Siika jälleen, mutta pienempi. Myös mä sain ekan kunnollisen perhosiian, 45cm. Oon kerran aikaisemminki saanu siian, mut se oli niin pieni et luulin sitä salakaks. Oli ihan hassu kala siiman päällä. Rauhallinen, mut painoi massallaan menemään niin et haaviin saaminen ei ollu ihan iisii. Samoilta kohdilta tuli myös yksi kirre. Kiva kun tuolla kirretkin on ihan hyväkuntoisen näköisiä. Oli jännä huomata miten kalat oli pakkautunu muutamiin eri kohtiin. Samasta paikasta tuli aina useempi kala, tai ainakin oli tapahtumia. Muutaman tunnin aikana jokainen meistä oli saanu kalan, tai useemmankin. Lisäks pudotteluitakin oli läjäpäin. Jätkät sai kalansa kuulapäisillä pupilla tai nymfeillä, mä taas ihan pienellä liitsillä.

Joskus iltapäivällä maltettiin tulla pois vedestä ja pitää ruokatauko. Viimeks kun oltiin Lohenrenkaalla Juuson kanssa, ei ees tajuttu et Kivijärven rannalla oli kiva grillipaikka. Siinä hengailtiin jonkun aikaa. Loppuilta oli hiljaisempaa. Mä sain vielä yhden kirren ja Juuso yhden pienen siian.
Lampikalastus on kyllä ihan mukavaa vaihtelua, vaikka pidemmän päälle alkaakin käydä ehkä vähän tylsäks. Varsinkin pieniä perhoja uittaessa mulla meinaa kärsivällisyys loppua kun ei saa riuhtoo menemään niinku vaik mertsarihommissa. Oli mukavaa olla porukalla kalassa. Kiva rento meininki. Pääasiassa oltiin kalastamassa kirree, joten kaikki nää siiat oli kyllä mukava yllätys. Kirrejä tuli koko päivän aikana vain kaksi, siikoja lähemmäs 20 yhteensä. Isoimmat Janille ja Akille. Eniten kaloja sai Juuso, joka ei kyllä yllätä. Perus Juusokki! Hauskaa oli. Voiko olla parempaa tapaa viettää vapaapäivää kun hengata luonnossa hyvässä seurassa kalastaen. Nyt jaksaa taas painaa viikonlopun duunia. Ens viikon alkupuolella alkaa reilun viikon loma ja reissuu pukkaa taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti