perjantai 8. huhtikuuta 2016

Vuoden ekat kellumiset

Nyt kun kroppa on kerenny muutaman päivän palautua menneestä reissusta, voi taas lähtee kalaan. Keskiviikon vapaapäivän kunniaksi päätettiin kaivaa kelluntarenkaat kellarista ja lähtee haukikalaan. Vähän jännitti et onks paikat vielä jäässä. Gotlannissa oli niin ihanan keväistä, et mieli ei ihan pysyny messissä takas suomeen tultaessa. Täällä tosiaan on luntakin vielä jossain paikoissa... Jännitys osoittautui osittain todeksi kun ajettiin ekaan paikkaan. Tuttu haukimesta oli puoliks jäässä. Käytiin kuitenkin heittää ne alueet mitä pystyi. Tuloksetta. Vaihdettiin paikkaa. Seuraava tuttu mesta oli myös huti. Siellä oli alkanu lintujen rauhoitus. Mietittiin et jaksaaks tässä enää ees lähtee mihinkään yrittää.  Käytiin kuitenkin kattoo vielä yks paikka. Sielä molemmille vuoden ekat hauet. Ei mitään isoja. Mulle puikko, Juuso vähän muksamman kokoinen.
Viime vuonna näihin aikoihin kokeiltiin ekaa kertaa hauen kevätkalastusta renkailla. Silloin oltiin ihan intoa täynnä, mut nyt homma ei oikein tahtonu luistaa... Keväiset hauet ei oo  niin mageita kun syksyllä tai myöhemmin keväällä/alkukesästä. Sitten joskus kudun jälkeen. Silloin niistä on enemmän iloa kun on kovempia menijöitä. Onhan se kivaa saada aina kalaa, mut hauskempaa se on kun kalat on virkeempiä. Sama meno oli tietty viime vuonnakin, mutta silloin meillä oli kovempi into kokeillessa jotain uutta. Tultiin molemmat siihen tulokseen, että keskitytään ehkä muihin hommiin nyt ja kudun jälkeen voi taas palata näihin. Kiva oli kuitenkin käydä vapaapäivänä kellumassa. Ihanaa kun talvi on ohi ja kalastuskausi taas aluillaan!

PS. Huomenna lähtö Tampereen suuntaan, tarkemmin Ylöjärvelle ja Perhomessuille. Oon taas mukana Kymi Fishing Shopin ostastolla. Saa tulla morjestaa. Toivottavasti tulee mukavat messut! Näkyillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti