perjantai 27. toukokuuta 2016

After work VKK:lla

Palataan alkuviikkon. Maanantai alkoi rapsakalla klo 4.00 herätyksellä ja siitä seuranneella 11h työpäivällä. Sama setti oli tuttu jo edelliseltä päivältä, joten aika hyvää väsymymystä pukkas päälle. Työpäivän jälkeen oli kuitenkin suunniteilla mennä kalaan. Mä kauhistelin jo edellisenä iltana kun uni ei meinannu tulla, et miten mahdetaan jaksaa vielä toisen rankan työpäivän jälkeen. Rento nostalgiareissu Vanhankaupunginkoskelle oli kuitenkin ihan kiva juttu. VKK:lla mä kokeilin perhokalastusta ekan kerran neljä vuotta sitten keväällä.VKK on siitä kiva paikka, että siel ei välttis tarvii kahluukamoja ollenkaan. Pääsee käväsee tosi iisisti vaikka just tällein töiden jälkeen ilman kamarumbaa. Kahluukielto koskella on talvella ja muina aikoina sitä ei suositella. Eipä tuolla oikeesti ees tarvii kahlata, kun on niin pieni paikka. Urbaania kalastusta parhaimmillaan kun ei tarvii roudata koko pakettia mukana. Vapa ja perhot vaan autoon ja kalaan. Tää kevät ja kesä on lähinnä kirrekalastusta, mut myöhemmin on siistii kun jokeen nousee mertsarit. Talvella ollaan käyty siikaa yrittämässä.

Parin ekan tunnin aikana oltiin saatu kosken alaosasta niin paljon kaikenmaailman särkikaloja, että päätettiin siirtyy ylemmäs. Sieltä löyty kirre. Samoihin aikoihin myös Miikka liitty seuraan.Illan jännin juttu oli kuha. Uusi lajeja on aina mielenkiinoista saada. Kuhaa en oo aikaisemmin tavoittanut, enkä kyllä koskaan tavoitellutkaan. (Tähän väliin kaikki parhaat Vainkuhajutut...)

Vaikka väsy oli ihan hirvee kun päästiin töistä, katos se kokonaan kun päästiin koskelle. On se vaan niin siistii miten kalastuksella saa nollattuu aivot. Jossain vaiheessa sanoin jätkille, että ei edes muista et olis ollu samana päivänä töissä. Ja vielä niin monta tuntia. Niin kiva fiilis olla koskella hetken aikaa rauhoittumassa. Auringonlaskussa, keskellä kevään ihanaa vihreyttä lämpimässä kelissä. Vaikka vähän aikaa sitten valittelin, että täällä pääkaupunkiseudun lähettyvillä ei oo kunnolla kalapaikkoja niin onneks on edes tää Vantaanjoki. Ei tarvii kokonaan olla kalastamatta, jos ei mihkään pidemmälle pääse lähtee. Tai jos ei haluu aina mennä merelle.

Tää alkukesä tulee varmaan painottumaan aika pitkälti just näille lähialuelle. Kovasti jo odotellaan lähtöä pohjoiseen. Onneks myös muutama vähän enemmän aikaa vievä reissu ollaan saatu sumplittua ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti