torstai 19. toukokuuta 2016

Lupia (ja kirrejä) hakemassa

Eilen lähettiin Juuson kanssa pitkästä aikaa taas Kotkaan päin. Pari viikkoo sitten järjestettiin Kymijoki Open, joten joessa oli kisan jäljiltä vielä aika paljon kirree. Harvennuskeissi siis tiedossa. Olis kiva jos kirree ei olis enää siinä vaiheessa kun lohikausi alkaa... Oli outoo lähtee kalaan sillä mielellä et otetaan ylös ne mitä saadaan. Oma kalastus kun on pääsääntöisesti c&r. Kirret oli kuitenkin toissijainen syy lähtee Kotkaan. Ensisijaisesti oltiin hakemassa kausilupia. Nyt raskii varmasti käydä enemmänkin kun lohikausi alkaa.

Tarkoitus oli lähtee Vantaalta jo seiskan aikaan ajamaan, mut nukuttiin pommiin. Joskus lähempänä puol kybää oltiin vasta perillä. Ennen joelle siirtymistä käytiin vielä Kymi Fishing Shopissa morjestaa Nikoo ja tekee parit ostokset. Joelle päästiin vasta puoliltapäivin. Ihan kaupan kylkeen on avattu gluteeniton leipomo. Sieltä käytiin ostamassa eväät päivälle. Ai että, siellä tullaan asioimaan varmasti enemmänkin tulevilla reissuilla.


Mulla iski pitkästä aikaa ihan kauhee kalastusagsti. Juuso vetää kalaa minkä kerkee, mä onnistun vaan pudottelee. Vaikka kyse olikin vaan tyhmistä pullakirreistä, mua otti päähän ihan hullusti. Lisäks mulla meni hermot tohon hiton lirkkimiseen. Onnistuttiin siinä saamaan hieno parisuhdekriisikin aikaiseks. Muuten ollaan rauhallinen pariskunta, mut kalassa alkaa joskus toisen naama pännii.  Just oltiin muutama päivä sit Juuson kanssa mietitty et ollaanko kilpailuhenkisiä keskenään ja tultu siihen tulokseen et eipä juuri. Jooh, eipä... :D Onneks näitä angsteja ei tuu enää niin paljon, kun joskus muutama vuosi sitten. Silloin tuntu että en millään pääse samalle viivalle Juuson kans. Eikä niitä tuu oikeestaan ikinä silloin kun ollaan isommassa porukassa.

Kun oltiin kalastettu tarpeeks lähettiin vielä uusiks käymään kaupalla. Juuso tartti vielä uutta sidontamatskuu ja mä hankin ittelleni uuden välitakin. Juuso osti Patagonian nano airin GoExposta ja mä kans ihastuin takin materiaaliin. Siitä lähtien oon miettiny pitäiskö munkin hankkia vastaava. Nyt on!
Kalastuksessa Juuso vei 3-1. Lisäks molemmille muutaman pudottelut. Nyt kyllä tuli taas hetkeks kirrekiintiö täyteen, vaikka yllätävän kiva niitä oli tuolla kalastaa. Pisti ihan kunnolla vastaan. Nyt kun on kesä tuloillaan tulee jälleen nihkee fiilis siitä, kun asuu pääkaupunkiseudulla. Joelle pääsis kalaan, mut lähistöllä ei oo kun pääasiassa kirrepaikkoja. Jos haluu kalastaa muuta, täytyy siihen olla aikaa aina vähintään päivä että kerkee ajamaan pois. Onhan täällä lähellä tietysti meri, mut sen mieltää enemmän alkukevään, syksyn ja talven kalastukseen. Täytyy yrittää järjestää alkukesän työt niin, että pääsee lähtee jonnekkin pidemmällekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti