maanantai 30. toukokuuta 2016

Suolaista & makeaa

Viikonlopuksi lähettiin Juuson kanssa Turkuun. Huhtalat kutsu meijät sinne niiden tykö kalastamaan ja muuten hengailemaan. Oltiin Turussa lauantaina jo suht aikaisin, mut ei päästy heti lähtee minnekään. Grillailtiin ja mielessä käväisi jo, että ei lähetä ollenkaan kalaan kun on niin muksaa vaan hengata. Iltapäivästä lähettiin sit kuitenkin. Kun kerran Turussa oltiin, oli mulla ja Juusolla olettamus että tottakai mennään merelle kalaan. Näin ei kuitenkaan käyny. Hanna ja Viljami vei meidät järvelle. Kohdekalakin ihan eri kun ennen, ahven. Kyseiseltä järveltä on mahikset isoihin appuroihin. Synkkää piuhaa kelalle ja järvelle kellumaan.Kenenkään meistä kohdalle ei tällä kertaa osunu yhtään isompaa. Touhu oli kuitenkin yllättävän kivaa. Taas pari uutta nimee perholla saatujen kalojen listaan tälle vuodelle. Ei olla alettu mitenkään tarkoituksella fongaamaan, mut kerätään muuten vaan listaa. Vuoden lopussa on aina hauskaa kattoa kuinka monta eri lajia on saatu.

Turussa oli mukava käydä. Sunnuntaina lähettiin ajamaan takas kohti pääkaupunkiseutua. Päätettiin käydä matkan varrella kopasemassa pari eri haukipaikkaa. Toinen niistä ihan uus meille. Alkukevään nihkeet haukireissut unohtui kun taas näki miten kovia spurttaajia nää hauet on tähän aikaan vuodesta.


Toinen mesta ei tuottanut tulosta. Juuso luovutti ensin. Kun mä tulin rantaan, oli jätkä testaamassa auton takaosan nukkumismahdollisuuksia. Yleensä nukutaan etupenkeillä, mut kai sitä pystyis takanakin nukkumaan. Jos ei oo kauheesti kamaa mukana... Kesän pitkillä reissuilla auto tuppaa olee kattoon asti täynnä tavaraa. :D


Tällä viikolla oli suunnitelmiss käydä Vantaanjoen yläosilla kalassa, mut nyt näyttäis siltä et haaveeks jää. On luvattu sellasta hellettä, että ehkä parempi jättää kalastus vähän nihkeemmille keleille ja tehdä jotain muuta. Ennen sitä odotti kesältä vaan aurinkoa ja hellettä, nyt toivoo että ei välttis ees tulis kovin kuumaa kesää. Kyllä siitä kesästä pystyy nauttii muutenkin. Viime kesä oli kalastuksen kannalta hyvä. Keväällä pääs nauttii kuumista päivistä, alkukesä oli taas nihkeempää. Sen ansiosta jokien lämpötilat pysy sopivina pitkään. Toissa vuonna vesien lämpötilat kohos niin ylös, että moni paikka joutui laittaa stopin kalastukselle. Isoja kaloja delas ja se oli ihan karmeeta. Toivottavasti se ei ainakaan toistu ja kesästä tulis hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti