lauantai 6. kesäkuuta 2020

Kesänavaus Hartolassa

Se on kuulkaas kesä nyt! Koko viime kuukausi meni remppailessa uutta kotia, mut kesäkuu on alotettu vähän rauhallisemmissa merkeissä. Kerran kerkesin toukokuussa kalaan. Kävin heittää perinteisen VKK iltasetin yksikseni. Oli ihan kiva nollaus kaiken sen remppailutouhun keskellä. Siitähän on nyt sit 8 vuotta ku alotin perhokalastuksen. Kauheeta ku aika rientää. Pari päivää sitten kävin tekemässä toisen reissun, joka kans muutamina vuosina on kuulunu tähän alkukesään. Lähettiin  ukkelin kaa Hartolaan. Hene meni pelaa golfia ja menin Tainiolle kalaan. Edellisestä kerrasta olikin jo vierähtäny kolmisen vuotta. Edellisen kerta jätti vähän nihkeen fiiliksen kun Vanhanmyllynkosken parkkiksella joku pisti parkissa olleista autoista ikkunoita paskaks ja pölli kamoja. Ei osunu omalle kohdalle kun sillon oltiin just Juuson kans toisella alueella, mut jäi vähän traumat. Kirjottelin siitä tänne silloin.



Vietin useemman tunnin ittekseni Vanhanmyllynkoskella. Kiva kun sai kalastella rauhassa. Hiljaista oli kyllä tapahtumienkin osalta. Vasta jälkikäteen kuulin, et pari vuotta sitten olleet helteet teki aika pahoja tuhoja joella. Taimenia delas ja nyt sinne on istutettu enemmän kirree. Eih. En tiiä missä purkissa oon eläny (en oo kesällä hirveesti ollu etelässä) ku tää on menny ohi, mut kyl nyt harmitti. Musta joet menee pilalle kun niihin dumpataan kirree. Tän tyyppinen jokikalastus ei muutenkaan oo mulle se kaikista mieluisin juttu ja meininkii lannisti entisestään tieto siitä, et jos jotain saa niin se on todennäköisesti kirjolohi. Niiden istutus virtavesiin ei vaan mee mun kaaliin.



Kävin myös muilla alueilla pikaisesti, mut kun Hene oli lopettanu golf kierroksensa, en viittiny jättää sitä tylsistyy minnekkään. Hetken aikaa koitettiin löytää vielä uusia spotteja yhessä, mut sit lähettiin mökille Pertunmaalle. Ihan kiva päivä mulla oli. Yksin kalastaminen on yllättävän mukavaa puuhaa. Oon aina tottunu menee jonkun kanssa, mut nyt ku ei oo samassa taloudessa enää kalastajaa niin menee tää ihan hyvin välillä näinkin. Eipä ainakaan tuu paineita et pitäis muiden edessä jotenki onnistuu, vaan saa pööpöillä omassa kuplassaan ja keskittyy vaan omaan tekemiseen. Mut kyllä mä tykkään myös porukassa olla. Sillon on juttukavereita ja hyvät jutut pystyy heti jakaa jonkun kanssa. Molemmille on aikansa ja paikkansa. Onneks on ystäviä joiden kanssa on kiva kalastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti