perjantai 19. syyskuuta 2014

Pari päivää Kymijoella

P-Karjalasta matkamme jatkui siis Kotkaan, Kymijoelle. Käytiin viime vuonna Kymillä pari kertaa. Molemmat kerrat sijoittuivat elokuulle, toinen alkuun ja toinen loppuun. Kurvattiin autolla parkkiin Ruhalle ja lähettiin rantaan katsomaan meininkiä. Otimme luvat vasta seuraavalle aamulle. Yö nukuttiin autossa.


Aamulla saatiin seuraa. Miikka ja Olli tulivat joelle jo ennen kun me saatiin itsemme ylös. Siellä ne värjötteli muutaman asteen "lämmöissä" kun me pikkuhiljaa kaivauduttiin ulos kuumista makuupusseistamme. Meidän luvat alkoivat vasta 10.30, niiden alkua sai vähän venailla. Myöhäinen alkamisaika valittiin siksi, että myös seuraavana aamuna olisi hyvin aikaa kalastaa.


Vihdoin kello tuli tarpeeksi paljon ja myös me päästiin rinkiin mukaan. Vietettiin lähes koko päivä Ruhalla, välissä käytiin Kievarissa syömässä ja taas jatkettiin. Porukkaa oli jonkin verran ja välillä piti odotella omaa vuoroa. Isoja lohia näkyi pinnassa mukavasti, mutta ei ihan niin usein ja näyttävästi kun aikaisemmilla kerroilla. Johtuen ehkä veden korkeudesta? Kalojen saaminen onkin ollut syyskuussa vaikeaa ja monet päivittelivät kun kalaa ei meinaa tulla sitten millään, vaikka kyseinen kuukausi pitäisi olla hyvää kalastus aikaa


Myöhemmin illalla Miikka ja Olli siirtyivät Siikakoskelle. Me seurasimme hetken päästä perässä kahvipannun kera. Juotiin tsufet ja mietimme tulevaa iltaa ja seuraavia tekniikoita, esimerkiksi perhoja, turhaan. Tuntui, että kaikki perhot pyytää yhtä huonosti ja tätä valittevat muutkin.
Syyskuun alussa joen vesi laskee huomattavasti johtuen ylempänä olevasta voimalaitoksesta. Olimme nyt ekaa kertaa mestoilla matalan veden aikaan. Siikakoskella tämä oli oikeastaan aika hyvä juttu. Korkealla vedellä kahlaaminen on hankalampaa mutaisten rantojen ja isojen kivien takia. Nyt hyville spoteille pääseminen oli paljon helpompaa ja teki kalastuksestakin mieluisampaa.
Olli lähti kotiin illalla, Miikka jäi vielä hengaamaan. Kalastettiin pimeään asti, jonka jälkeen käytiin kaupassa ja pistettiin after fishing iltamat Ruhan notskilla pystyyn. Maailman parantaminen notskin loisteessa on mukavaa porukalla. Myöhemmin ahtauduttiin kaikki kolme autoon nukkumaan. Aamulla herättiin suht aikaisin, keitettiin aamukahvit ja lähdettiin viettämään vikoja tunteja Siikakoskelle.


Siikakoskella oli ihan mielettömän siisti usva. Kaloja pinnassa, mutta ne ei ollut yhtään kiinnostuneita perhoista, vaikka perho uikin ihan niiden nenän edestä. Ihme nirsot. Ainakin oli viihdyttävää seurata niiden loikkimista.
Viimeiseksi tunniksi siirryimme taas Ruhalle. Yhdet laskut kerettiin heittää kunnes luvat loppuivat. Taas oli aika lähteä kotiin. Kukaan ei päässyt kontaktiin lohien kanssa, mutta näillä mestoilla se ei edes harmita niin paljon. Tyhjänpyynti kaksikätisillä on kuitenkin mukavampaa kuin yksikätisen kanssa ronkkiminen.  Voi olla että tämä jää ainoaksi Kymin reissuksi tänä syksynä. Kalastuskielto astuu voimaan lokakuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti