torstai 4. syyskuuta 2014

Pohdintoja tulevasta

Pieta - Minne se kesä taas katosi? Nyt ollaan jo syyskuussa ja ei enää kauaa kun rauhoitusaika astuu voimaan. Pitkä odotus keväälle alkaa. Kesä on ollut antoisa. Paras kalastuskesä tähän asti meidän yhteisessä historiassa. Vantaankosken vuosilupien hankinta oli ihan hyvä veto. Voi käydä kun lystää ja vaikka ihan pieniä pätkiä kerrallaan, ollaankin aika paljon harrastettu afterwork kalastusta. Tää kesä on ollut meillä aika työntäyteinen, joten siihen nähden kalastusta on kertynyt ihan mukavasti. Tuoreissa muistoissa on tietenkin kolmen viikon pohjoisen reissu, joka oli kesän kohokohta. Yllättävää... :D

Odotukset seuraavalle kesälle on aika korkeella. Uuden reissun suunnittelu on jo alkanut, pähkäillään missä kaikkialla haluisin käydä. Ei sitä voi varmaan vielä ihan suunnitteluksi sanoa. Sellaista aivopieruilua. Ulkomaille lähteminen kiinnostaisi kovasti. Nyt ei siis puhuta esim Norjasta (sinne tulee ihan varmasti lähettyä) vaan jostain kaukaisemmista paikoista. Kanada olis aika siistiä kokea. Ruotobogin innoittamana myös jonkinlainen "randomseikkailu" olis makeeta päästä joskus tekemään. Varsinkin jos saisi kasaan jonkun hyvän matkaporukan. Kantsii lukea toi teksti, se on aika surkuhupaisa!

Vielä olis tarkotus muutaman kerran käydä mestoilla ennen rauhoituksia. Loppuviikosta suunnataan taas Vanhankaupunginkoskelle ja ensi viikon alussa vielä omalle, eli Vantaankoskelle. Ensi viikon lopulla suuntana on Kotka ja Kymijoki, jonne rauhoitus tulee vasta myöhemmin. Käytiin siellä myös viime vuonna, mutta vähän aikaisemmin. Se oli mun ensikosketus lohenkalastukseen. Kivat reissut, vaikka pari kertaa tulikin vedettyä pultit kun mikään ei meinannut sujua. Vanhat tekstit voi lukee täältä ja täältä. Toisessa tekstissä iloiten, kuinka heitot alkoivat sujua. Sen jälkeen on kyllä koettu vielä monet heittokiukut hahah... Katotaan miten menee seuraava kerta. Lapissa tuli ainakin opittua taas lisää. Ens viikolla vielä vähän treeniä ja sit menoks.

Kun täällä kotihoodeilla ei pääse enää koskille, oon alkanu miettii muita vaihtoehtoja. Hauenperhokalastusta olis siistiä kokeilla. Vastaan tulee kuitenkin seuranpuute, kun toi komeempi puolisko ei ole hauesta niin kiinnostunut. Eikä mulla ole oikein siihen tarvittavia välineitä. Ehkä painelen yksinäni vaikka virpan kanssa johonkin lammikolle? Myös mertsarin perään lähteminen merelle vähän kutkuttaisi, mutta siinäkin ongelmana välineet. Hirveesti ei olis ylimääräistä massia, varsinkin kun mielessä kummittelee myös toisen lohikepin ostaminen. Se olis tällä hetkellä ensisijainen. Vaikka mulla ei oo perhokalastusta takana kun parisen vuotta, oon onnistunu upottaa välineisiin jo ihan kivoja summia. :D Ensi vuonna täytyis hankkia myös toinen lohikela.

Saa nähdä mitä syksy vielä tuo tullessaan. Toivottavasti edes jotain siistiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti