torstai 31. elokuuta 2017

Sunnuntai Kymillä

Kymijoen lohikausi on alkanu jo aikapäiviä sitten ja vuosilupa kuumotellu kelalaukussa keväästä asti. Heinä/elokuu oli niin reissuntäyteistä aikaa, et Kotkaan ei vaan oo millään kerenny. Eilen oli vasta ensimmäinen Kymipäivä tälle kesälle, tai pitäiskö jo sanoo et syksylle. Lähettiin Juuson kanssa kohti Kotkaa aamusella. Rannassa oltiin joskus kympin jälkeen. Ennakkoluuloista poiketen Ruhalla ei ollu kauheesti porukkaa. Oli kiva pienen tauon jälkeen napata kakskätinen kouraan ja nakutella menemään. Operaatio Kymiläistä pääsi toteuttamaan tasaiseen tahtiin, ei hirveesti tarvinnu rannassa odotella. Ei ollu kovin paljoo porukkaa, vaikka olikin viikonloppu.Yhdellä rundilla onnistuin jättää perhon perukkeineen pohjaan. Kun olin taukopaikalla valitsemassa uutta perhoo, kuului rantsusta "KALA". Oho, sehän oli Juusolla kiinni. Nopsaan rantaan seuraamaan tätä yllättävää tilannetta. Myös Juusolla on käynnissä operaatio "Ensimmäinen Kymiläinen." Kala pääs irti... Harmi, mut ainakin jätkä pääs askelta lähemmäks tässä suuressa missiossa. Operaatio jatkukoon. Heitettiin jokuset rundit ja lähettiin takas Vantaalle. Mukava lyhkänen päiväpistäytyminen. Kesä alkaa olla jo ohi. Kotkassa käymisesta tulee aina mieleen syksy. Tavallaan syksyn tulo masentaa, mut onneks Kymillä pääsee kalastaa vielä hetken aikaa ja tulevina kuukausina voi keskittyy sitten muihinkin lajeihin. Tässähän alkaa pukkaa jo mertsarifiilistä!

3 kommenttia:

 1. Jännä juttu ettei tuota Kymijokea tule juuri kalastetettua vaikka se tässä ihan hoodeilla onkin.Ennemmin ajelee Loviisan suuntaan merelle . Tosin muita heittopaikkoja Kymiltä ei taida tulla mieleen kuin Korkeakosken laituri & Ahvenkoski. Eikä joku laiturilta heitto juuri innosta,liikaa populaa ympärillä :)
  Ihan nätti jokihan se on ja näkyvilläkin jos ajelee vanhaa rantatietä Kouvolasta Myllykoskelle . Vesikin lienee jonniinverran puhdistunut verrattuna aiempaan. Joen varrella kun on tuota paperitehdasta ollut.

  Ehkä pitäis vaan joskus antaa Kymijoelle mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä ei nää niitä mahollisuuksia mitkä olis lähellä. Ihan kiva tuolla on loppukesästä/alkusyksystä käydä. :)

   Poista